A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Végleg elveszik, vagy teljesen átalakulhat Európa, óriási a tét – Magyarország a katalizátor

El akarják nyomni az Európai Unióban azokat, akik másképpen gondolkodnak, azaz ellenzik a bevándorlást – fogalmazott a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában a Nézőpont Intézet vezetője. Mráz Ágoston Sámuel arról is beszélt, hogy most kivennék a határőrizetet az illetékes országok hatásköréből, három éve azonban még büntettek a határvádelem miatt Brüsszelben.
„Azt gondolom, hogy amit most láttunk az Európai Parlamentben az sokkal inkább a választási kampány kezdete, mint egy komolyan vehető eljárás Magyarországgal szemben” – fogalmazott a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában Mráz Ágoston Sámuel. A Nézőpont Intézet vezetője úgy látja, büntetni akarják azokat, akik a bevándorlás kérdésében máshogy gondolkodnak. „Ezt pedig nem kibontakoztatni, hanem elnyomni akarják” – tette hozzá.

Átalakulhat az európai pártrendszer

A Nézőpont Intézet vezetője rávilágított: a politikatudomány szerint akkor jönnek létre pártok, amikor egy komoly konfliktus alakul ki, ez történhet most is Mráz Ágoston Sámuel szerint, hiszen a bevándorlás komoly konfliktust okoz az Európai Parlamentben.

„Úgy néz ki most, hogy Európában a bevándorlás lesz ez a nagy konfliktus, ennek a két oldalán állók fognak egy új európai pártrendszert létrehozni. Hagyományosan vannak konzervatív, liberális, és történelmi okokból baloldali szocialistáknak nevezett politikai erők, de ez a mostani felállás mintha eltűnne, és olyan erős, meghatározó konfliktus a bevándorláshoz való viszony. Vannak olyanok, akik ezt helyeslik, támogatják, és az egyetlen jó útnak tartják, és vannak olyanok, elsősorban Közép-és Dél-Európában, akik azt gondolják, hogy történelmi tévedés ez a választás. Ez a vita, dilemma és konfliktus előrejelzésünk alapján meg fogja határozni az európai pártrendszert ” – fejtette ki Mráz Ágoston Sámuel.

Mindenki többséget akar

Azzal kapcsolatban, hogy a német képviselők Magyarország ellen, míg a bajorok Magyarország mellett szavaztak, úgy vélekedett, az elmúlt három évben körvonalazódott, hogy Angela Merkel és Orbán Viktor egyáltalán nem ért egyet a bevándorlással kapcsolatban. Hozzátette, a német kancellár azon munkálkodik a francia elnökkel karöltve, hogy egy olyan többséget hozzanak létre az Európai Parlamentben, amelybe a jelek szerint a mostani szocialisták, a liberálisok, és az Európai Néppárt liberális harmada, illetve a fele tartozna bele.

Úgy vélte továbbá, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint ez a hármas koalíció akár meg tudná szerezni az európai parlamenti mandátumok többségét, azért is indul meg a kampány már most, hogy ez esetleg ne így alakuljon. „Kilenc hónap még hátra van, az alatt nagyon sok mindnet megtudhatunk” – kommentálta.

Azokról a magyar politikusokról, akik a Sargentini-jelentés kapcsán Magyarország ellen szavaztak, úgy vélekedett, minden olyan politikai erő, ami a nemzeti szuverenitást elárulta, az Magyarországon, demokratikus választásokon elbukott.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések