A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újabb bukás! Nem nagyon akarnak részt venni a magyarok a nemzetáruló Gyurcsányék “gigatüntetésén”

Csupán 1200-an jelezték vissza a Facebookon a három baloldali ellenzéki párt felhívására, hogy ott lesznek a “Magyarország több mint Orbán!” vagy “Álljunk ki az európai hazánkért” nevű tüntetésen, amit már nem mertek a Kossuth térre szervezni, valószínűleg éppen azért mert attól tartanak, hogy nagyon kevesen lesznek. Az eddigi példákból indulunk ki, akkor arra lehet következtetni, hogy az 1200 ember 10 százaléka lesz ott valóban a megmozduláson, tehát a pártagokkal, rokonokkal, apu, anyu, mindenkivel együtt talán meglesz az 1000 fős tömeg, ami elsöpri “Orbán Viktor bűzös rendszerét”
Alig egy napig tartott a magyar baloldal közös öröme a hazánk ellen uniós eljárást sürgető Sargentini-jelentés elfogadása felett, majd a felek rögtön rivalizálni kezdtek a politikai haszon reményében. Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője már szerdán kora este, órákkal a jelentés elfogadása után Strasbourgból jelentette be, hogy pártja vasárnap 17 órára kormányellenes tüntetést szervez, amelyre a többi ellenzéki erőt is várják.

Egy normális országban ilyenkor a szégyenpadra került kormány megköveti a választókat és önként távozik a hatalomból – hangoztatta Ujhelyi, aki hazafias cselekedetnek nevezte, hogy Magyarország ellen szavazott. Az eredetileg a Nyugati térre meghirdetett tüntetésen való részvételre buzdított a szocialisták szövetségese, a Párbeszéd is. Csütörtökön azonban Gyurcsány Ferenc egy olyan videót tett közzé, amelyben vasárnap 15 órára egy meg nem nevezett helyszínre invitál tüntetni a kormány ellen.

Az Európai Parlament elkezdte a csatát, nekünk kell győzelemre vinni! – hangoztatta a DK elnöke. Szerinte Orbán Viktor csak az erőből ért, ezért azon reményének adott hangot, hogy a megmozduláson nagy tömegek vesznek majd részt. Később Gréczy Zsolt is bejelentette: a DK vasárnapra tüntetést szervez az európai Magyarországért. Csütörtökön délután végül az MSZP, a DK és a Párbeszéd közös közleményben jelentette be, hogy vasárnap 16 órától a budai Bem téren tüntetnek, ahol mindhárom párt elnöke beszédet mond.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések