A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tepsiben sült, mézes, fűszeres, sütőtökös falatok: így a legkönnyebb feldarabolni a tököt

Az íze csodás, alacsony a kalóriatartalma, fűszerezve pedig egyszerűen fantasztikus a sütőtök.
Megjelentek a piacon a sütőtökök, teszteld te is az idei termést! Nagyon egészséges, tele van rosttal és vitaminnal, turbózd fel vele a szervezetedet! Mézzel, zöldfűszerekkel igazán finom. Ha neked már meggyűlt a bajod a tök aprításával, íme, egy kis segítség! A magokat ne dobd ki, pirítsd meg, remek csemege lesz!

Hozzávalók:

1 db sütőtök
6 gerezd fokhagyma
2 evőkanál méz
2 evőkanál olaj
1 ág kakukkfű
1 ág rozmaring
bors

Elkészítés:

A sütőtököt öblítsd le, majd vágd le a tetejét és a talpát. Zöldséghámozóval pucold meg. A legegyszerűbb, ha először keresztirányban két darabba vágod, és kiszeded kanállal a magját. Függőlegesen is felezd meg a tököt, majd vágd keresztben csíkokra, utána pedig már könnyen felkockázod. 

Rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Az olajat keverd össze a mézzel, a sóval, a borssal, az aprított rozmaringgal, és csorgasd a sütőtökkockákra. Tégy még hozzá fokhagymagerezdeket is. Told forró sütőbe, és süsd meg 180 fokon 45-50 perc alatt, az utolsó percekben szórd meg kakukkfűvel. Amikor a tök puha, és szép a színe, vedd ki a sütőből. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések