Hirdessen itt

Szuperfinom, puha, mákos banánkenyér: ennél egyszerűbb nem is lehetne

A banánkenyér hihetetlenül könnyű: csak keverd össze a száraz és a nedves hozzávalókat, és már mehet is a sütőbe. Mákkal még izgalmasabb.
Nem csak a gyerekek imádják a banánkenyeret. Mindig jól jön, tízóraira, a reggeli kávé mellé, és akkor is, ha vendégeket vársz. Ennek az egyszerű, kevert sütinek is számtalan szuper változata van. Ha úgy éreznéd, hogy unod a hagyományosat, dobd fel mákkal. Minél érettebb banánt használsz a tésztába, annál édesebb lesz a süti. Abban biztos lehetsz, hogy nem fog kiszáradni.

Hozzávalók:

22 dkg liszt
12 dkg cukor
10 dkg vaj
5 evőkanál mák
3 db banán
2 db tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só

Elkészítés:

Keverd össze egy tálban a lisztet, a mákot, a sütőport és a sót. Egy másik edényben habosítsd a tojást a cukorral, a vajjal és a vaníliával. Rakd hozzá a villával áttört banánt, és forgasd hozzá a száraz keveréket. Dolgozd simára a masszát.

Egyengesd egy vajjal kikent, liszttel megszórt kenyérformába. Told előmelegített sütőbe, és 175 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt. Ha túl gyorsan pirul, fedd le fóliával. Végezz tűpróbát, azaz szúrj a sütibe egy hegyes kést vagy tűt. Ha nem lesz ragacsos, vedd ki a sütőből. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések