A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sűrű karfiolos zöldségkrémleves: gyors és egyszerű recept

Csupa finom zöldség kerül ebbe a krémes levesbe. Nagy előnye még, hogy nem kell sokáig a tűzhely mellett ácsorogni.
Mindenki örülni fog, ha az egyszerű zöldséglevest krémesíted. Tele van tápértékben gazdag alapanyagokkal. A hozzávalók jól harmonizálnak egymással, a tejszíntől pedig finom selymes lesz. Tehetsz még bele bármilyen otthon fellelhető zöldséget. Tökéletes választás minden alkalomra, hétvégére, rohanós hétköznapokra is.

Hozzávalók:

20 dkg kisebb karfiol
20 dkg brokkoli
20 dkg zöldbab
3 evőkanál olívaolaj
2 dl tejszín
1 db vöröshagyma
1 kocka leveskocka
1 csokor petrezselyem
bors
szerecsendió

Elkészítés:

A brokkolit és a karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, a vöröshagymát pucold meg, a zöldbabot tisztítsd meg. Hevíts kevés olívaolajat, rakd rá a vöröshagymát és a többi zöldséget, majd kevergetve süsd kicsit. Öntsd fel másfél liter vízzel, ízesítsd sóval, borssal, morzsold bele a leveskockát, rakd hozzá a petrezselymet. Főzd puhára a zöldségeket körülbelül 15 perc alatt.

Pépesítsd botmixerrel, majd keverd hozzá a tejszínt. Forrald össze pár perc alatt. Szórj még hozzá szerecsendiót, ha szükséges, más fűszert is. Húzd le a tűzről, és parmezánnal megszórva vagy kenyérkockákkal kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések