A puha sajtos puffancs önmagában, vajjal megkenve, szendvicsalapként is kitűnő.
Ez a sajtos puffancs hasonlít a pogácsára, de az angolok kedvenc péksütijére, a sconesra is. Helyettesítheted vele a zsemlét, kitűnő tízórai is lehet. A parmezán különleges ízt ad a sütinek. Ha nem a puffancsok tetejébe, hanem a tésztába teszed, nem kell izgulni, hogy megég. Langyosan a legfinomabb.
Hozzávalók:
40 dkg liszt
8 dkg vaj
8 dkg parmezán sajt
4 teáskanál sütőpor
1.8 dl tej
1 db tojás
1 kávéskanál só
TETEJÉRE
1 db tojás
1 ág rozmaring
só
Elkészítés:
A lisztet keverd össze a sütőporral és a sóval. Add hozzá a vajat, és a kezeddel morzsold össze. Rakd hozzá a tojásokat, a reszelt sajtot, és fokozatosan öntsd hozzá a tejet. Gyúrd össze, könnyen formázható tésztát kell kapnod. Ha szükséges, önts még hozzá kevés tejet. Lisztezett felületen nyújtsd ki, majd pohárral szaggasd ki.
Rendezd a puffancsokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejüket kend meg felvert tojással, majd szórd meg aprított rozmaringgal és sóval. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 25 perc alatt.
0 Megjegyzések