A szilvás-túrós pite alapja omlós linzertészta. Még mutatósabb lesz a süti, ha a tetejére csak úgy morzsolod a tésztát.
A túrós pitét még élvezetesebbé teheted, ha friss, zamatos szilvát is raksz rá. A linzertészta mindig nyerő, csak figyelj, hogy a lehető leggyorsabban állítsd össze, és hideg hozzávalókkal dolgozz. Mindegy, hogy hagyományosan készíted, vagy úgy morzsolod rá a tésztát, az élmény felejthetetlen.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
15 dkg porcukor
20 dkg vaj
1 db citrom
1 db tojássárga
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
SZILVÁS RÉTEGHEZ
70 dkg szilva
50 dkg túró
12 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál pudingpor
1 db citromfahéj
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, morzsold össze a vajjal, üsd bele a tojássárgát, keverd hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a citromhéjat. Ha összeáll, becsomagolva tedd a hűtőbe egy órára. Addig a túrót törd össze villával, keverd össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a pudingporral.
A tésztát válaszd két részre, és az egyiket nyújtsd ki, majd egyengesd egy vajjal kikent, liszttel megszórt piteformába. Kend rá a túrós keveréket, és rakd ki a megmosott, kimagozott szilvával. Szórd meg fahéjjal és cukorral. A maradék tésztát morzsold a töltelékre, vagy nyújtsd ki, és fedd be vele a szilvát. Előmelegített sütőben 180 fokon süsd meg 30 perc alatt.
0 Megjegyzések