A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pestóval töltött csirkemell ropogós bundában sütve: omlós, szaftos főétel

Ha kifogytál az ebédötletekből, vagy újabb variációt keresel a töltött-rántott húsra, ezt az ízletes fogást készítsd el!
Igazi ínyencség, mégis hihetetlenül egyszerű! A pestóval töltött csirkemell nagy kedvenc lesz, hisz fűszeres, krémes, omlós és ropogós. Akkor az igazi, ha a pesto is friss. Nem kell boltit venned, otthon is könnyen összedobhatod. A húshoz bátran dobhatsz zöldségeket, hogy egyúttal a köretkészítést is letudd.

Hozzávalók 4 személyre:

4 db csirkemell
15 dkg zsemlemorzsa
10 dkg liszt
4 dkg fenyőmag
2 db tojás
2 gerezd fokhagyma
1 csokor bazsalikom
1 evőkanál citromlé
0.5 dl olívaolaj
bors

Elkészítés:

A csirkemelleket nyisd szét, klopfold ki, szórd meg sóval és borssal. A pestóhoz a fenyőmagot pirítsd meg egy serpenyőben, zsiradék nélkül. Rakd egy aprítógépbe a bazsalikommal, a fokhagymával, a sóval és a borssal. Öntsd hozzá a citromlevet és az olívaolajat. Keverd krémesre, ha szükséges, adj még hozzá olajat.

Kend meg a csirkemellet a pestóval, és tekerd fel. Hústűvel rögzítheted, hogy ne nyíljon szét. Forgasd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába. Rakd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és fóliázd le. Süsd meg 180 fokon körülbelül 35-40 perc alatt. Amikor a hús már puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg, majd szeleteld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések