Hirdessen itt

Orbán Viktor szerint erről fog szólni Magyarország új csatája Brüsszellel

„A következő csata neve: Ki védi Magyarországot?
A miniszterelnök úgy váli, eddig is lehetett tudni, hogy mely képviselők nem osztják a magyar kormány álláspontját a migrációról. Leszögezte, az Európai Parlament nagyobb része, azaz 115 bevándorlásellenes, és 85 bevándorláspárti. Hozzátette, a bevándorláspártiak alapvetően a német és a német övezethez tartozó emberek, ezen nincs mit meglepődni.

Politikai kuriózumnak nevezte, hogy a németek mind Magyarország ellen szavaztak, kivéve a bajorokat. A miniszterelnök kifejtette: az EP-ben öt bajor képviselő van, ebből négy mellettünk szavazott. Egyetlen bajor szavazott Magyarország ellen, ő a vezetőjük, és az Európai Bizottság következő elnöke akar lenni – tette hozzá.

Azzal kapcsolatosan, hogy az osztrák képviselők is Magyarország ellenében tették le voksukat, Orbán Viktor úgy vélekedett: Sebastian Kurz egy fiatalember, aki a 30-as évei elején jár, és hirtelen beleesett egy zűrös-zavaros rengeteg összefüggést tartalmazó vitába.

Hozzátette, nem ismeri az osztrák néppárt belső viszonyait, de azt tudja, hogy „időben elválik egymástól”. Úgy fogalmazott: bár egy családban a sógorság a legbonyolultabb kérdés, és mi sógorok vagyunk. „Az biztosnak tűnik, hogy aki velünk van, az ellenünk szavazott. Az osztrákok Magyarország ellen szavaztak” – kommentálta.

Érdekesnek nevezte ezzel szemben, hogy a románok többségükben Magyarország mellett szavaztak, pedig „viharvert viszony van a két ország között”. Orbán Viktor megjegyezte, nagy tanulság, hogy milyen összefüggésben érdemes gondolkodni a szomszédainkról.

A közeljövő ügyeiről a miniszterelnök úgy vélekedett: a Sargentini-jelentés most lekerül a napirendről vagy hátrébb sorolódik, és az ügy jelentősége napról-napra csökken. Felhívta a figyelmet azonban, hogy Angela Merkel legújabb terve, hogy a peremországok, mint Magyarország átadják a határvédelem egy részét Brüsszelnek.

„A következő csata neve: Ki védi Magyarországot? Ezt a csatát eddig jól nyertük. El akarják venni tőlünk a kapukulcsot. Ez a következő csata, amit kell vívnunk” – hívta fel a miniszterelnök a figyelmet a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések