A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Omlós, diós kuglóf csokival megbolondítva: fantasztikus, békebeli sütemény

Az egyszerű, kevert tésztás kuglófot is változatosan elkészítheted: dióval, csokival mennyei.
A sütőporos, kevert tésztás kuglóf méltó vetélytársa a kelt tésztásnak. Fantasztikusan puha, és nincs vele macera, sokkal gyorsabban elkészül. Ha szeretnéd, a tésztába keverhetsz kakaót, és feldobhatod aszalványokkal. A dió, a csoki és a fahéj együtt nagyon finommá varázsolják az egyszerű tésztát. 

Hozzávalók:

28 dkg liszt
22 dkg vaj
22 dkg cukor
8 dkg étcsoki
4 db tojás
3 evőkanál dió
2 evőkanál tej
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só
1 teáskanál fahéj

TETEJÉRE
10 dkg étcsoki
3 evőkanál dió
2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, a puha vajjal, a kétféle cukorral és a tejjel keverd habosra. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a sóval, a fahéjjal, az apróra vágott étcsokival és a dióval, majd forgasd a tojásos masszához. A sima tésztát egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt kuglófformába. 

Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd körülbelül 50 percig. Végezz tűpróbát, ha a tésztába szúrt tű vagy fogvájó nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Amennyiben tapad rá massza, süsd tovább. Ha kihűl, az étcsokit olvaszd fel, keverd hozzá az olajat, és öntsd le vele a kuglófot. A tetejét szórd meg darált dióval. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések