Ajánlja Ön is termékeit, vállalkozását Ajánló rovatunkban!
Részletekért hívjon a 0630 406 8169-es telefonszámon.
Személyre szabott ajánlatot adunk! Segítünk kampányának elkészítésében!

Breaking News

Levestől a desszertig karfiolból

A karfiol nemcsak finom, de egészséges is, segíthet a szív és az agy egészségének megőrzésében, és fontos szerepe lehet a rák megelőzésében is. Magas C-vitamin- és ásványianyag-tartalommal rendelkezik. A levestől kezdve a desszertig bármit elkészíthetünk belőle.

Sültkarfiol-krémleves

Hozzávalók
1 fej karfiol rózsákra szedve
1 fej fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 sárgarépa kockára vágva
1 szál angolzeller felszeletelve
1 kis hagyma kockára vágva
1 teáskanál füstölt paprika (opcionális)
4 csésze zöldségleves
1 bögre növényi tej (opcionális)

Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, helyezzük a fokhagymát és a karfiolrózsákat egy tepsire egy kevés olívaolajjal, sóval, borssal, és süssük körülbelül fél óráig. Egy serpenyőben pároljuk meg a hagymát, adjuk hozzá a sárgarépát és a zellert, főzzük néhány percig, és adjuk hozzá a paprikát és a sót. Öntsük hozzá a zöldséglevest, és forraljuk fel. Tegyük hozzá a karfiolt és a fokhagymát, újra forraljuk fel, majd vegyük lejjebb a lángot és 10-15 percig pároljuk. Ezután vegyük le a tűzről és botmixerrel pürésítsük. Ha nem találjuk elég krémesnek, hozzáadhatjuk a növényi tejet és összeforralhatjuk. Apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.

Indiai aloo gobi

Hozzávalók
1 evőkanál kókuszolaj
1 hagyma, apróra vágva
1 fej karfiol, rózsákra szedve (kb. 4 csésze)
2 nagy krumpli, meghámozva, kockára vágva
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál garam masala
½ teáskanál őrölt mustármag
½ teáskanál kurkuma
½ teáskanál chilipor vagy több, ízlés szerint
só, bors ízlés szerint
½ csésze korianderlevél
½ vörös hagyma vékonyra szeletelve

Elkészítés
Egy fazékban melegítsük fel az olajat közepes hőn, adjuk hozzá a hagymát és pároljuk üvegesre, körülbelül 4 percig. Adjuk hozzá a karfiolt és a burgonyát, keverjük jól össze. Keverje hozzá a köményt, a koriandert, a garam masalát, a mustármagot, a kurkumát és a chiliport, sózzuk, borsozzuk. Fedjük le, vegyük alacsonyabbra a lángot, és gyakori kevergetés mellett főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, 18-20 percig. Osszuk 4 felé, korianderrel, hagymakarikákkal tálaljuk.

Csokipuding karfiolból

Hozzávalók
3 csészényi karfiolrózsa
2 csésze növényi tej
1/3 csésze kakaópor
1 csésze datolya
1/2 tk vaníliapor

Elkészítés
Pároljuk meg a karfiolt, majd turmixoljuk össze a hozzávalókat.

Nincsenek megjegyzések