A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

“Ki írta magának ezt a listát? Juncker?“ Kemény szavakkal védte meg Magyarországot Le Pen

Úgy véli, az unió semmibe veszi a magyar választók akaratát.
Még a Sargentini-jelentés elfogadása előtt szólaltatták meg a RTL rádió reggeli műsorában Marine Le Pent, a francia Nemzeti Tömörülés (a Nemzeti Front utódja) elnökét. Le Pen szerint a demokráciát és a magyar választók akaratát támadják, akik kiugróan nagy arányban választották meg Orbán Viktort.

A jelentést megszavazó néppárti képviselőkre utalva kijelentette: az európai jobboldal meghasonlott, az egyik része otthon bírálja az uniót, az Európai Parlamentben viszont szolgaian támogatják a föderalista európai koncepciót, a nemzetállamok eltörlését.

Így például a republikánus Laurent Wauquiez a migránsok európai szétosztásának szimbólumának minősítette Macron elnököt, a republikánus EP-képviselők viszont megszavazták a népakaratot semmibe vevő kötelező kvótát.
„A közmédia kézivezérlése, a kereskedelmi média meggyengülése, a bírói függetlenség korlátozása, a civilszervezeteket sújtó törvény, a CEU-t érő támadások, a menekültekkel szembeni szolidaritás elutasítása” – sorolta a műsorvezető a Magyarország elleni vádpontokat. „Ki írta magának ezt a listát? Juncker?“
– tette fel a kérdést Le Pen, hozzátéve: a Sargentini-jelentést Orbán ellenségei írták, az Orbán-kormányt rengeteg alaptalan bírálat éri.
„A média függetlenségének tárgyában Franciaország igazán nem adhat leckét Magyarországnak“
– vélekedett Le Pen. Kifejtette: a francia médiumok egy maroknyi milliárdos kezében vannak, akiket pénzügyi érdekeik egy-egy jelölthöz kötnek.


Le Pen hangsúlyozta: a népeknek joguk van eldönteni, hogy élnek, márpedig Orbán Viktor „látványos” eredményt ért el. A műsorvezető közbevezetésére, hogy ez az új választási törvénynek volt köszönhető, Le Pen rámutatott: a több millió ember által támogatott Nemzeti Tömörülésnek jelenleg hét képviselője van az 577 fős Nemzetgyűlésben.
„Úgy gondolja, hogy ilyen egy élő és modern demokrácia?” – kérdezte.
A Huffington Post számol be arról, hogy a Republikánusok kilenc képviselője megszavazta a Sargentini-jelentést, hárman elutasították azt, öten pedig tartózkodtak. A nemmel szavazók között volt Nadine Morano korábbi munkaügyi miniszter, aki szelfit is készített a magyar kormányfővel.
„Mindig azoknak az európai vezetőknek az oldalán leszek, akik megvédik nemzetük szuverenitását, és megvédik határainkat. Ellenállok azoknak, akik magukat progresszívnak tartják, és hagyják elmerülni kontinensüket az illegális bevándorlásban, amiből nem kérnek a népek. A perré változott vita után nemmel szavaztam a Sargentini-jelentésre”
– e szöveg kíséretében osztotta meg a szelfit Modano Instagram-oldalán.

A Republikánusokat igencsak megosztja az Orbán Viktorhoz való viszony. A párt elnöke, Laurent Wauquiez nemrégiben elutasította, hogy kiközösítsék a magyar kormányfőt, mondván: ugyanolyan jól megérteti magát Angela Merkellel, mint Orbánnal. Jean Leonetti alelnök viszont úgy véli, Orbán maga szakadt el a Néppártól és az európai elvektől.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések