A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hamis pénzzel fizettek a szajoli boltokban, a rendőrség is nyomoz

A szajoli boltosok között terjedt el a napokban a hír, hogy valaki hamis pénzzel próbál fizetni egyes vásárlásoknál. A helyiek nagy része semmit nem tud az esetről, azonban a rendőrség pénzhamisítás miatt eljárást folytat - írja a szoljon.hu.
– Az anyósom is kapott ezekből a bankjegyekből – kezdte egy helybeli férfi.

– Vásárlóként került hozzá, úgy két-három nappal ezelőtt. Ha jól emlékszem, azt mondta, ötezres címlet volt a hamis pénz. De hogy mit csinált vele, bevitte-e a rendőrségre, azt nem tudom – árulta el a férfi.

A község központjában számos helybelit megkérdeztünk, hallottak-e az esetről, azonban legtöbbjük megdöbbenve fogadta kérdésünket.

– Semmit nem tudok róla, pedig rendszeresen járok például ebbe a boltba is – mondta Kurdics István.

A férfival az egyik helyi üzlet előtt találkoztunk, aki megrökönyödve hallgatta, milyen hírek terjednek a településen. Miközben beszélgettünk, elmesélte, még sosem látott hamis bankjegyet, pedig régebben kocsmát is működtetett.

– Akkor még nem volt ez divat, sajnos mostanában csinálják többen. Nincs már akkora értéke a pénznek… – tette hozzá a férfi.

A lakosok közül ugyanakkor volt, aki elárulta, nem először fordul elő ilyen a településen.

– Évekkel ezelőtt egy idős nénit vertek át, ha jól emlékszem, akkor egy hamis tízezressel fizettek neki – mesélte egy hölgy.

– Szegény nem vette észre, hogy nem igazi a pénz, amit kapott. De az már nagyon régen volt. A mostani esetről viszont még csak nem is hallottam – mondta.

A szerkesztőségünkhöz eljutott információk szerint több üzletben is felhasználták a hamis bankókat, melyek ötszázas, ezres és ötezres címletek voltak. A lakosok közül ugyan kevesen hallottak az esetről, de állítólag a kereskedelemben dolgozók figyelmeztették egymást, hogy legyenek körültekintőbbek, mert ál pénz került a településre.
Az üggyel kapcsolatban megkérdeztük a rendőrséget is.

Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hírportálunknak elmondta, a Szolnoki Rendőrkapitányság pénzhamisítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás folyamatos, a tanúk meghallgatása jelenleg is zajlik.

Az ötvennégyezer forintos bankjegy

Még 2008-ban vált híressé az ötvennégyezer forintos. Akkor Szolnokon és Kétpón is fizettek a húszezresre hasonlító bankókkal.

Mint később kiderült, a bankjegyeket egy fővárosi cég rendelte meg egy reklámkampányhoz még 2006-ban. A nyomdában rossz minőségű példányok is készültek, azokat kiselejtezték, majd később szeméttelepre szállították.

Onnan kerülhettek több ember kezébe. Első alkalommal egy 30 éves szolnoki férfi a megyeszékhelyen használta fel az ötvennégyezer forintosokat, és egy lovat vásárolt. Az eladó hamar rájött az átverésre, így a megkötött üzlet gyorsan meghiúsult.

A másik esetben pedig egy 17 éves kétpói fiatalember birkákat vett egy idősebb helyi lakostól, aki csak később szembesült vele, hogy csalás áldozata lett.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések