A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hamarosan Kaposváron is lehet elektromos autókat tölteni

A napokban kialakított parkolók egyszerre két járműnek biztosítanak energia-utánpótlást és két-három óra alatt feltöltik a gépkocsikat.
Már készül az egyik elektromos autó parkoló a pályaudvarral szemben, a színház mellett. Csavaroznak, földelnek, bekötnek. Külön érdekesség, hogy az aszfaltba egy olyan érzékelő hurkot helyeztek el, ami egy mobiltelefonos alkalmazás segítségével jelzi, hogy szabad, vagy éppen foglalt a töltőállomás. Az elektromos autóval rendelkező kaposváriak már nagyon várják ezt a lehetőséget.

Nem csak a színháznál lesz ilyen parkoló. Ezen kívül első körben a Somogy áruház parkolójában, az Ady belső tömbben, A Dómusnál és az uszodánál is lesz lehetőség a töltésre. Ezekre a helyekre csak elektromos autók állhatnak majd be. Hagyományos üzemű járművek nem parkolhatnak ott.

- Az egyes töltőállomások teljesítménye kétszer 22 kilowattos töltőteljesítménnyel fognak rendelkezni. Ezek egyidejűleg is kettő autó kiszolgálására lesznek alkalmasak. Egy-egy ilyen töltésnek két és fél, három óra. Ez biztosítja azt, hogy az elektromos autósoknak a számára 80 százalékos töltöttséget fog tudni rendelkezésre bocsátani - árulta el a Kaposvári Önkormányzat csoportvezetője, Komor Zoltán.

Az elektromos autók töltésére alkalmas parkolókat rövidesen az autósoknak is átadják és a jövőben ezeket újabbak követik majd szerte a városban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések