A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ezt szórd a reggeli italodba: egy hónap, és a mérleg is mutatni fogja az eredményeket

Fűszeres turmixok, melyek felpörgeti a fogyás tempóját.
A fűszerek nagyszerű ízt adnak, és még a fogyásban is segítenek, így hatásukat érdemes minél több módon kihasználni. Ugyanis nemcsak egy sült hús vagy egy szósz tehető ízletesebbé egy-egy jól megválasztott fűszerrel, hanem az italok is.

Ha nem hiszed, próbáld ki a fahéjas, szegfűszeges vagy kardamomos kávét, a teákról nem is beszélve, és ne feledkezz meg a tél slágeréről, a forralt borról se! A nyárba is bele lehet csempészni az egzotikus ízeket. A turmixok nemcsak isteni finomak, de, ha jól készíted őket, fogyókúrásak is, és a hatásukat csak tovább fokozzák a fűszerek.

Mutatjuk, hogyan teheted laktatóbbá, vízhajtó hatásúvá, gyulladáscsökkentővé vagy éppen zsírégetővé a smoothie-kat! Ha így készíted a turmixod, nemcsak egészséges és fogyókúrás lesz, de még isteni finom is.
A bors csípős ízét egy gyulladáscsökkentő hatóanyagnak köszönheti, mely csillapítja a túlsúly által a szervezetre rótt terheket, illetve megkönnyíti a kilók leadását. Készíts turmixot 200 gramm eperből, egy fél grépfrútból, egy pohár joghurtból és egy evőkanál lenmagból, majd szórj rá egy csipet őrölt fekete borsot! Az eredmény egy rostokban kivételesen gazdag, laktató, máj- és béltisztító hatású ital.
A fahéj felturbózza az immunrendszeredet, és élénkítő hatása is van, kalciumot és vasat tartalmaz. A fahéjat és az almát az ég is egymásnak teremtette. A keverékhez adhatsz még egy kis banánt, ha édesíteni szeretnéd.
A menta segíti az emésztést, és enyhe görcsoldó hatása is van. Mandulatejhez adva különösen élénkítő. A keverékhez turmixolhatsz egy kis banánt vagy organikus mandulavajat. Egyszerű és isteni. Laktózintoleranciában szenvedők is nyugodtan fogyaszthatják.
Egy főtt céklából és két almából éppen egy pohár turmixot készíthetsz magadnak reggelire, de ezzel még nem teljes a vitaminkoktél! Az italhoz jól illik ízben a gyömbér, mely segít helyrezökkenteni az emésztésed, nyugtatja a gyomrod, és laktatóvá teszi a smoothie-t. A cékla emellett rengeteg vasat tartalmaz, így különösen ajánlott vérszegénység esetén fogyasztani.
Reggelire, sőt, a délutáni órákra is ideális a három paradicsomból, egy zellerszárból és egy csipet chiliből készített turmix. Az ital magas rost- és víztartalma révén tisztítja a bélrendszert, míg a kissé csípős íz hosszan elnyújtja az utána bekövetkező jóllakottságot.
A petrezselyem erős vízhajtó fűszer, melynek íze jól illik a friss, zöld turmixokhoz. Próbáld ki két zöldalmával, citromlével, két banánnal és egy kicsi spenóttal elkészítve, és egy nagyon erős, vitaminokban gazdag, zsírégető turmixot kapsz.
A kelkáposzta leveleinek ízét jól kiegészíti a bors és a kurkuma is, mely utóbbi a vércukorszint kiegyensúlyozásában segít, így késlelteti a gyorsan kialakuló éhségérzetet. Használd a kelleveleket egy magas C-vitamin-, vas- és antioxidáns-tartalmú ital elkészítéséhez, kivivel és banánnal párosítva, majd szórd meg őket egy késhegynyi kurkumával!
A koriander remekül illik a citromos ízekhez, azon kívül pedig tele van tápanyagokkal, stresszcsökkentő hatású, és megköti a nehézfémeket. Egy kis banánnal és fél lime levével isteni turmixot keverhetsz belőle.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések