A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bringások lepik el a várost az Autómentes Napon Szolnokon

Kerékpártúra, ügyességi verseny, s még számos egyéb biciklis program várja az Autómentes Nap résztvevőit szeptember 22-én. A Tiszaligeti Napokhoz csatlakozva játékos feladatok is várják a két keréken érkezőket.
Immár hagyomány, hogy Autómentes Napot rendeznek Szolnokon az Európai Mobilitási Hét alkalmából. Az önkormányzat 2018-ban is csatlakozott a szeptember 16-22. között zajló programhoz.

A szolnoki önkormányzat kiemelten kezeli a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítését, a közösségi közlekedés használata mellett a kerékpározás és gyaloglás mellett érvel. 2018-ban is célként fogalmazódik meg a tiszta, közösségi és intelligens mobilitás, a tisztább közlekedési módok előnyeinek hangsúlyozása, az intelligens közlekedési technológiák és közösségi mobilitás nyújtotta lehetőségek kihasználására ösztönzés.

A kampány eredeti célja ugyanis, hogy arra ösztönözze az európai helyhatóságokat, vezessék be és támogassák a fenntartható közlekedési intézkedéseket, illetve felszólítsa az embereket arra, hogy próbálják ki a nem gépkocsival történő közlekedés alternatíváit is. A hét csúcspontja természetesen az Autómentes nap, ahol a résztvevők lefoglalnak bizonyos területeket kizárólag a gyalogosok, kerékpárosok és a tömegközlekedés számára.

A rendezvényhez kapcsolódóan szeptember 22-én, az Autómentes Nap alkalmával, az 55. Tiszaligeti Napok keretében tudás-élmény alapú, kerékpáros ügyességi versenyt, és egy 13 kilométeres kerékpáros túra megszervezését tervezik a városban több helyszínen.

A rendezvény célja, a város kerékpárút-hálózatának megismerése és a szolnoki kerékpáros turizmus népszerűsítése mellett, a biztonságos kerékpáros közlekedés szabályainak megismertetése, a résztvevők tudásának bővítése, melyet játékos-vetélkedős formában kívánnak megvalósítani.

Éppen ezért a kerékpáros túra nem egy gyorsasági verseny, nem az a cél, hogy a résztvevők minél hamarabb teljesítsék a távot, tehát nem az idővel futnak versenyt, eredményüket az egyes megállókon nyújtott teljesítményük határozza meg, miközben önfeledten, magukat jól érezve tölthetnek el egy vidám délelőttöt.

A rendezvényen, 3 állomáson (RepTár Szolnoki Interaktív Repülőmúzeum – Aba-Novák Agóra Kulturális Központ – Holt-Tiszai Vízisport Telep) mérhetik össze tudásukat a résztvevők. Azok a versenyzők, kik a legtöbb pontot gyűjtik össze, értékes nyereményekkel lehetnek gazdagabbak.

Táv: 13 km

A kerékpártúra résztvevői ezen az útvonalon tekernek majd végig:

Indulás: Tiszaligeti bitumenes pálya- Tiszavirág gyalogos- és kerékpáros híd -Tiszaparti sétány – Indóház út
1. állomás: RepTár Szolnoki Interaktív Repülőmúzeum József Attila út – Baross Gábor út
2. állomás: Aba – Novák Agóra Kulturális Központ, Tourinform Szolnok Iroda Hild János tér – Hubai út – Kossuth tér – Kossuth Lajos út – Szabadság tér – Tisza-híd – Debreceni út – Holt-Tisza-part
3. állomás: Holt-Tiszai Vízisport Telep Holt-Tisza-part – Emese út – Vízpart körút – Holt-Tisza-híd – Kertész út – Kertvárosi körforgalom

Érkezés: Tiszaligeti bitumenes pálya

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések