A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Befejeződött a nyíregyházi kábítószer-kereskedők elleni eljárás elsőfokon

A Nyíregyházi Törvényszék 2018. szeptember 20-án kábítószer kereskedelem illetve kábítószer birtoklásának bűntette miatt hat vádlottal szemben hozott ítéletet. I. r. vádlottat 3 év, II. rendű vádlottat 2 év 6 hónap, III. rendű vádlottat 2 év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte; további három társukkal szemben 2-2, illetve 1 év felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a bíróság. 
A megállapított tényállás szerint I., II. és III. rendű vádlott 2014. tavaszától egy szabolcsi községben marihuána-ültetvényt létesített, melyet III. rendű vádlott gondozott és felügyelt. I. rendű vádlott szerezte be a vadkender magokat és az előállításhoz szükséges eszközöket, II. rendű vádlott a berendezések összeszerelését végezte. A kikelt növényeket kábítószerként használták fel.

2014. november 11-én a rendőrség házkutatást tartott az ültetvény telephelyén, és 95 db vadkendert foglalt le, II. rendű vádlott otthonában további kábítószernek minősülő anyagokat, köztük amfetamint találtak.

I. rendű vádlott ezenkívül speed-et és marihuánát is adott el IV. rendű vádlottnak, aki azokat tovább értékesítette V. és VI. rendű vádlottaknak.

A rendőrség 2014. november 10-én egy bevásárló központ parkolójában fogta el a IV. rendű vádlottat, amint éppen kábítószert adott el a VI. rendű vádlottnak.

Az ítélet nem jogerős.

Dr. Sörös László, sajtószóvivő

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések