Hirdessen itt

A kirgiz külügyminisztérium kitüntetésében részesült Szijjártó Péter

Erlan Abdildajev kirgiz külügyminiszter kitüntetést adott át Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek a kirgizisztáni Csolpon-Atában hétfőn – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-vel.
A tájékoztatás szerint a kitüntetését azon külügyminiszterek kapják, akik sokat tettek a két ország együttműködésének előmozdításáért. Eddig többek között Szergej Lavrov orosz és Vang Ji kínai külügyminiszter részesült az elismerésben.    

A közlemény szerint Magyarország és Kirgizisztán között folyamatosan növekszik az együttműködés elsősorban a gyógyszeripar, vízgazdálkodás, mezőgazdaság és környezetvédelem területein. A kétoldalú gazdasági kapcsolatok dinamikusan fejlődnek:  2018 első félévében a magyar export 5 millió dollárt tett ki, ami 51 százalékos növekedést jelent.

A két ország oktatási, kulturális és tudományos kapcsolatai is folyamatosan mélyülnek – írták. Szijjártó Péter február 28-án bejelentette, hogy Magyarország 25-ről 75-re emeli a Stipendium Hungaricum ösztöndíjas helyeit. A 2018-19-es tanévre már 352 kirgiz diák pályázott magyarországi ösztöndíjra – áll a közleményben.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések