A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zacher Gábor beadta a felmondását

A mai nappal beadta felmondását Zacher Gábor, a Honvédkórház sürgősségi osztályának vezetője, írja a hvg.hu.
A hírt az érintett megerősítette a lapnak. Zacher két hónapos felmondási ideje október végén jár le, addig ellátja feladatát.

Döntését azzal indokolta, hogy
az a fajta személyügyi és tárgyi krízis, ami az évek során kialakult a kórházban, a munkavégzést veszélyeztette. Az egészségügyi munkavégzés veszélyeztetése egyben a beteg számára is veszélyeztető.
Közölte, hogy az utóbbi időszakban 9 orvos is beadta a felmondását, pedig a Honvédelmi Minisztérium ezt csütörtökön tagadta.

Szeretek itt dolgozni, de kénytelen voltam a döntést meghozni. Nem tudok elszámolni a lelkiismeretemmel, hogy ilyen állományprobléma, ilyen felszerelésügyi gondok mellett a betegellátást folytassam.

Tavaly decemberben órákig várattak a Honvédkórház ügyeletén egy 58 éves asszonyt, de mire orvoshoz került, már nem tudtak rajta segíteni. A 24.hu év elején számolt be róla, hogy hagytak haldokolni egy férfit a Honvédkórház sürgősségijén, majd egy hónappal később Vathy Zsuzsa író is azért halhatott meg, mert nem látták el időben.

Áprilisban egyszer már bejárta a hír a teljes magyar sajtót, hogy Zacher Gábornak egy halállal végződő eset után felkínálták, hogy mondjon le, amit ő elfogadott. Később kiderült, hogy kacsáról van szó, akkor még fel sem merült benne, hogy távozzon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések