A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szigorúbb szabályokat vezetnek be Amszterdam belvárosában a turistaáradat miatt

Szigorúbb szabályokat vezetnek be Amszterdam központjában a számos helyi lakost zavaró óriási turistaáradat miatt, például lényegesen egyszerűbb lesz a szemetelésen, illetve közterületi alkoholfogyasztáson vagy vizelésen kapott személyek megbírságolása – jelentette be kedden a városvezetés.
A város új polgármestere, Femke Halsema arról tájékoztatott, hogy folyamatosan monitorozni fogják a látogatók számát, s amennyiben bizonyos körzetek túlzsúfolttá válnak, akkor ott lehetővé válik majd egyes utcák lezárása.

A különösen forgalmas részeken bevezetnek egyfajta “takarítási szünetet”, amelynek idejére kizárják onnan a turistákat, hogy rendbe tehessék az utcákat.

Emellett olyan terminálokkal látják el a közterület-felügyelőket, amelyek segítségével a helyszínen azonnal megbírságolhatják a szabályokat megsértő személyeket. Közterületi alkoholfogyasztásért 95 eurós, nyilvános vizelésért, rendzavarásért vagy szemetelésért pedig 140 eurós pénzbüntetést fognak kiszabni.

Halsema hozzátette: mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy meggyőzze az illetékes hatóságokat a vörös lámpás negyedben és a látogatók körében népszerű többi kerületben járőröző rendőrök számának növeléséről.

Arre Zuurmond városi ombudsman, aki korábban “törvények nélküli dzsungelként” írta le Amszterdam turisták sújtotta központját, fontos első lépésként üdvözölte az intézkedést.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések