Hirdessen itt

Számos betegség megelőzhető ennek a növénynek a fogyasztásával, ráadásul nagyon finom levest készíthetsz belőle

Melegen és hűtve is kiváló az íze!
Koleszterinszint-csökkentő hatása is van, de segít az erős fogak, csontok megtartásában és az izomzat növelésére. Nyersen fogyasztva kapor értékes antioxixidáns, kiváló C-vitamin-forrás. A növény tartalmaz még: A-vitamint, riboflavint, B1-, B2-, B3-, B6-, E-vitamint, valamint folsavat, pektint, kalciumot, vasat, rezet, magnéziumot, káliumot, foszfort, cinket és igen nagy mennyiségű rostot.

Hozzávalók:

2 csomag kapor
2 dkg vaj
1 evőkanál liszt
8 dl meleg víz
kávéskanálnyi ételízesítő
2 tojássárgája
2 evőkanál tejföl

2 csomag zöld kaprot apróra vágunk és 2 dkg vajból vagy zsírból, 1 evőkanál liszttel készített világos rántásban kissé meghervasztjuk. 8 dl meleg vízzel feleresztjük, sózzuk, kávéskanálnyi ételizésítőt adunk hozzá és kb. 5 percig főzzük. Két tojássárgáját elkeverünk 2 evőkanál tejföllel, és a forró, de már nem fövő levesbe keverjük. Ízlés szerint kevés citromlével savanyíthatjuk. Ha van, 2 evőkanál párolt rizst is keverhetünk hozzá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések