Breaking News

Hirdetés

Sült tarja receptek

10 perc alatt összedobható isteni péntek esti kaja! Elég mellőzött felvágott a tarja, pedig simán van olyan jó, mint a bacon. Mielőtt ebből háború indulna, próbáljátok ki ezt az egyszerű, de nagyszerű szendvicset, és meglátjuk, hogy melyik győz! 

Hozzávalók 2 főre

4 db császárzsemle
200 g füstölt-főtt tarja
2 marék madársaláta
2 kis fej vöröshagyma
olaj
4 tk mustár
snidlinges sajtkrém

A snidlinges sajtkrémhez:
200 g tejszínes tömlős sajt
kis csokor snidling felaprítva
1 gerezd fokhagyma
só, bors, szerecsendió

Elkészítés

Egy serpenyőben szárazon megpirítjuk az elfelezett zsemléket, kivesszük és félrerakjuk. Egy kevés olajon megpirítjuk a tarjaszeleteket, majd kivesszük. A visszamaradt zsiradékon megkaramellizáljuk a vékonyra szeletelt hagymát. Egy keverőtálba reszeljük a fokhagymát és a sajtkrém összes többi hozzávalójával együtt jól kikeverjük. Végül összerakjuk a szendvicset: a legalját megkenjünk a sajtkrémmel, erre jön a sali negyede, pár szelet sült tarja, egy kevés hagyma és a zsemlék teteje, amit belülről megkenünk egy teáskanál mustárral.

Nincsenek megjegyzések