A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogós, sajtos cukkinirózsák: nemcsak finom, mutatós is

Ha új cukkinis receptet próbálnál ki, ez legyen a következő! A káprázatos rózsák egyszerűbbek, mint gondolnád!
Ebben a formában még étvágygerjesztőbbek a cukkinis mini piték. Nincs vele nagy munka, hisz bolti leveles tésztából is tökéletes lesz. A cukkinirózsák ünnepi asztal díszei is lehetnek, de egy főzelék vagy sűrű leves után is bevetheted őket. Érdemes a tésztát fűszeres krémsajttal is megkenni, úgy még finomabb. 

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta
10 dkg krémsajt
2 db kisebb cukkini
2 evőkanál tejföl
1 db tojás
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, vágd fel három-négy milliméter vékony karikákra, majd dobd forrásban lévő vízbe egy-két percre. Óvatosan szedd ki szűrőkanállal, és csepegtesd le papírtörlőn. 

Ha szükséges, a leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsd vékonyra, majd vágd fel négy-öt centi széles csíkokra. A krémsajtot lazítsd tejföllel, és keverd össze a préselt fokhagymával. Kend meg vele a csíkokat, és rakd ki a cukkiniszeletekkel úgy, hogy azok kissé fedjék egymást, és lelógjanak a tésztáról. A végét kicsit hajtsd vissza, szorosan tekerd fel, tedd a muffinsütő mélyedéseibe, és kend meg a felvert tojással. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések