A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogós, áfonyás, túrós süti, amit leveles tésztából 25 perc alatt elkészíthetsz

A könnyű, krémes, túrós töltelék áfonyával és roppanós leveles tésztával együtt egyszerűen mesés.
Ha lapul a hűtődben leveles tészta, rövid idő alatt mennyei édességet készíthetsz belőle. Az áfonyás, túrós süti reggelire ugyanolyan tökéletes, mint desszertként tálalva. Áfonya helyett más gyümölcs is kerülhet a túrós krém tetejére. Fagyival, tejszínnel igazán különleges. Ha keményítőt is raksz a túróhoz, nem áztatja el a tésztát. 

Hozzávalók 6 darabhoz:

1 csomag leveles tészta
25 dkg túró
25 dkg áfonya
3 evőkanál cukor
2 dl tejföl
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom
1 db tojás
1 evőkanál keményítő

KENÉSHEZ
1 db tojás

Elkészítés:

Ha szükséges, a leveles tésztát nyújtsd ki, és vágd fel hat egyforma részre. Ezután a szélektől egy centiméterre, a kés hegyével vágd be félig a tésztát. Így kapsz egy kis peremet, de arra vigyázz, nehogy teljesen átvágd! A közepét villával szurkáld meg, de a széleket ne, mert akkor nem jön fel a tészta!

A túrót törd meg villával, add hozzá a tojást, a tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a keményítőt. A tésztát sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, mert sütés közben tovább nő. Kanalazz bele túrós krémet, és rakj rá áfonyát. Helyezd előmelegített sütőbe, majd 200 fokon süsd meg körülbelül 12 perc alatt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések