A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Négylépcsős szabály, amely segíthet, hogy laposabb legyen a hasunk

Amikor végre elhatározzuk, hogy mostmár tényleg le fogunk fogyni, hajlamosak vagyunk szélsőségesen szigorú diétákba fogni, sőt, még a sportolást is képesek vagyunk túlzásba vinni. S amikor nem jön a kívánt eredmény, csökken a lelkesedésünk, míg végül feladjuk - és akár kétszer annyit is hízhatunk, mint amennyitől néhány nap/hét alatt sikerült megszabadulnunk. Hogy ezt elkerüljük, íme egy kis segítség, pontosabban négylépcsős szabály, amely segíthet, hogy laposabb legyen a hasunk.

Okosan böjtöljünk

Ha egész nap éhezünk, majd vacsoránál befaljuk a hűtő tartalmát, akkor nem vagyunk előrébb, sőt! Ennél sokkal hatékonyabb, ha egy kiegyensúlyozott étrendet követünk, tudatosan összeállított menetrenddel, és időnként bekitatunk egy-két napos böjtöket vagy tisztítókúrákat.

Erőnléti edzések és HIIT

Az erőnléti edzések, mint például a súlyok emelgetése jót tesz az izmoknak, hozzájárulnak azok tömegnöveléséhez, formálódásához. A rendszeres testmozgás egyébként is fontos, ha fogyni szeretnénk vagy életmódváltáson gondolkozunk. Ugyanakkor fontos, hogy kardió edzéseket is végezzünk, a szakemberek szerint az egyik legjobb választás a HIIT, vagyis a magas intenzitású szakaszokkal tarkított váltott intenzitású edzés, például futás.

Zsírégető ételek

Az egészséges étrenden belül is többféle közül választhatunk – keressünk olyat, amelyben főként zsírégető ételek vannak, illetve olyanok, amelyek nem puffasztanak, nem növelik a zsírtömeget, sőt, inkább hozzájárulnak ahhoz, hogy többek között felgyorsuljon az anyagcserénk. Az ajánlott élelmiszerek között szerepel például az áfonyafélék, a zöld leveles zöldségek, a sovány fehérje, a mandula és a zabpehely.

Kevesebb stressz, több alvás

A szervezetünknek fontos, hogy kevesebb stressz érje és pihentek legyünk – a fáradtság ugyanis súlygyarapodáshoz vezethet. Vagyis törekedjünk arra, hogy mindig kialudjuk magunkat és pihentek legyünk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések