Hirdessen itt

Megint Spanyolországban kötött ki egy migránsokat csempésző Soros-hajó

Csütörtök reggel kötött ki San Roque partjainál a bevándorláspárti, Soros György finanszírozta Proactiva Open Arms nevű álcivil szervezet hajója 87 illegális bevándorlóval a fedélzetén. A jármű kikötését azután engedte meg a baloldali madridi vezetés, hogy a hajó több napon át a Földközi-tengeren járta a szigeteket csak arra várva, hogy valaki átvegye a migránsokat.
A vízijármű Líbiából indult bevándorlókat szedett fel a tengeren, akiknek a legnagyobb része szudáni volt.

Ez már a harmadik Soros-hajó, amelyik Spanyolországban köt ki azután, hogy a bevándorlásellenes olasz kormány megtiltotta a migránshajók lehorgonyzását - írja a 888.hu a The Local cikke alapján.

Az álcivil szervezet közleménye szerint azért kellett elhagyniuk a migránsoknak Líbiát, mert ott állítólag bántalmazták őket.

A dél-spanyolországi San Roquéban nemrég nyílt meg egy új befogadóközpont az illegális bevándorlóknak, így a kisváros gyorsan kedvelt célállomás lett és hetente több százan próbálnak meg átjutni Andalúziába.

Egy ideig Olaszország volt az első számú célpontja a fekete-afrikai bevándorlóknak, azonban az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő belügyminiszter, Matteo Salvini kemény bevándorláspolitikája miatt már nem köthetnek ki a civil szervezetek hajói, így azok egy időben Máltánál kopogtattak, ám miután a szigetország is elhajtotta őket, Spanyolország jelentkezett, hogy örömmel átvennék az afrikaiakat.

A hivatalos adatok szerint csak idén 23 700-an jutottak át a mediterrán országba, ami alig fél év alatt 350%-os emelkedést jelent.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések