A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Még az idén vádat emelhetnek Czeglédyvel szemben

A Magyar Idők számolt be arról, hogy Czeglédy Csaba és társai büntetőügyében hamarosan vádemelés következhet. A lap úgy tudja, hogy Gyurcsány ügyvédje és társai sorra kapják a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága részéről azokat az értesítéseket, amelyek arról számolnak be, hogy a részükről már új nyomozati cselekmény nem várható. A Magyar Idők arról értesült, hogy Czeglédy és társai ellen már elegendő bizonyíték gyűlt össze a vádemeléshez, ami már idén megtörténhet.
A cikk arról ír, hogy a Czeglédyék ügyében folytatott nyomozás olyan szakaszba ért már, amely során a NAV nyomozói arról kérdezik meg a terhelteket, hogy élnek-e iratbetekintési jogukkal, illetve tesznek-e új nyomozati indítványt.

A védelem beérkező válaszai után dönthetnek a nyomozás tényleges folytatásáról vagy a vádemelésről, esetleg a nyomozás megszüntetéséről.

Mint ismeretes a Czeglédy vezette bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely az érdekeltségében álló Human Operator Zrt.-n keresztül diákmunka-közvetítéssel foglalkozott. Az iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót és a személyi jövedelemadót nem vallották be, illetve nem fizették meg. Arról is beszámolt az Origo  korábban, hogy Czeglédy tevékenységének köszönhetően több száz diákot és mást károsított meg a Human Operator, akiknek a kormány vállalta a kártalanítását. 

Czeglédy mint az ügy fő érintettjének előzetes letartóztatását épp a hét elején hosszabbította meg a Szegedi Törvényszék további két hónappal, mivel fennáll a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélye.
Czeglédy ügye azért is különösen pikáns, mivel korábban Gyurcsány és Botka képviseletét is ellátta ügyvédként, és vállaltan szoros kapcsolatot ápolt mind a DK mind az MSZP vezérkarával, különösen Gyurcsány Ferenccel.

Utóbbi családi cége kölcsönöket is adott a Human Operatornak, de a bukott miniszterelnök azt sem tagadta, hogy Czeglédy egynapos trükkös szabadulása során találkozott a gyanúsított baloldali ügyvéddel.

A Fidesz több alkalommal is arról beszélt, hogy Czeglédy valójában a baloldali pártokat pénzelhette a feketén, diákokat megkárosító módon szerzett pénzzel.

Czeglédy egyébként Szombathely Éljen Szombathely!–MSZP–DK–Együtt önkormányzati képviselője volt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések