A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ízletes, sűrű karfiolleves 30 perc alatt: hús nélkül is laktató

Húsleves helyett dobj össze villámgyorsan egy jó adag könnyű, zamatos karfiollevest, csupa friss zöldséggel!
Ha nyáron te is a zöldséges ételeket részesíted előnyben, ez a karfiolleves tuti nyerő. Olyan gazdag, hogy szinte megáll benne a kanál! Nagy előnye még, hogy gyorsan elkészül, így nem kell sok időt a meleg konyhában tölteni. Tálaláskor rakhatsz bele még tejfölt. 

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg krumpli
1 fej karfiol
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 csokor zöldhagyma
1 db leveskocka
1 csokor petrezselyem
1 kisebb darab karalábé
1 evőkanál olaj
1 teáskanál pirospaprika
bors

Elkészítés:

A krumplit, a sárga- és a fehérrépát, a karalábét tisztítsd meg, majd vágd tetszőlegesen kis darabokra, a karfiolt szedd rózsáira. A zöldhagymát aprítsd fel, és dobd forró olajra. Dinszteld meg, majd rakd hozzá a többi zöldséget, és kevergetve süsd egy percig. Szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával, és engedd fel körülbelül másfél liter vízzel. 

Kicsit később morzsold bele a leveskockát, és tedd hozzá a petrezselymet. Főzd közepes lángon körülbelül 20-25 perc alatt puhára. Közben kóstolgasd, ha szükséges, szórj még hozzá fűszert. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések