Húsleves helyett dobj össze villámgyorsan egy jó adag könnyű, zamatos karfiollevest, csupa friss zöldséggel!
Ha nyáron te is a zöldséges ételeket részesíted előnyben, ez a karfiolleves tuti nyerő. Olyan gazdag, hogy szinte megáll benne a kanál! Nagy előnye még, hogy gyorsan elkészül, így nem kell sok időt a meleg konyhában tölteni. Tálaláskor rakhatsz bele még tejfölt.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg krumpli
1 fej karfiol
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 csokor zöldhagyma
1 db leveskocka
1 csokor petrezselyem
1 kisebb darab karalábé
1 evőkanál olaj
1 teáskanál pirospaprika
só
bors
Elkészítés:
A krumplit, a sárga- és a fehérrépát, a karalábét tisztítsd meg, majd vágd tetszőlegesen kis darabokra, a karfiolt szedd rózsáira. A zöldhagymát aprítsd fel, és dobd forró olajra. Dinszteld meg, majd rakd hozzá a többi zöldséget, és kevergetve süsd egy percig. Szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával, és engedd fel körülbelül másfél liter vízzel.
Kicsit később morzsold bele a leveskockát, és tedd hozzá a petrezselymet. Főzd közepes lángon körülbelül 20-25 perc alatt puhára. Közben kóstolgasd, ha szükséges, szórj még hozzá fűszert.
0 Megjegyzések