A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ezúttal a multiknak csapott oda az új olasz kormány

Egy korábbi fontos kampányígéretüket betartva szavazták meg a munkaügyi reformot.
Az olasz parlament kedden elfogadta az új munkaügyi reformot, ezzel teljesítették a kampányban tett egyik legfőbb ígéretüket. A Liga és az Öt Csillag másik ígérete a migránsok elleni kemény fellépés volt, ezt jó ideje betartják már.

A csomag Luigi Di Maio, az Öt Csillag politikusának nyomására került elfogadásra, de a Liga képviselői is megszavazták a tervezetet.

A törvényt 155:125 arányban, egy tartózkodással fogadta el a Szenátus, azaz az olasz törvényhozás felsőháza. Az alsóház korábban már elfogadta a javaslatot.

Az új csomag korlátozza a rövid távú munkaszerződéseket, és hosszabb felmondási idő biztosítására kényszeríti a munkáltatókat, emellett szűkíti az elbocsátások lehetőségét is. Növelik a társadalombiztosítási járulékot, illetve súlyosabb kártérítéseket kell majd fizetni a jogtalan kirúgások után.

Az új törvény ismét arra kötelezi majd a munkáltatókat, hogy többet fizessenek az olasz államnak, ha külföldön dolgoztatnak. Ez felülírja a korábbi, a multik számára jóval rugalmasabb szabályokat, amiket még Renziék fogadtak el 2015-ben.

Ha egy külföldi cég, amely állami támogatást kapott, öt éven belül elhagyja Olaszországot, akkor a teljes támogatást vissza kell fizetnie.

Felmérések szerint az új törvénynek komoly a támogatottsága az olasz emberek körében, sokan úgy értékelték a törvény elfogadását, hogy az az emberek győzelme a rendszer felett – írja a DW.

Korábban beszámoltunk róla, hogy az olasz kormány egyre népszerűbb, főleg a bevándorlás visszaszorítása érdekében tett lépései miatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések