A krémes, túrós süti igazi vendégváró desszert: kiadós, mutatós, és eteti magát.
A túró hálás alapanyag, könnyen ízesíthető, bármilyen gyümölcshöz illik, és egyszerű vele bánni. Ez a süti régi kedvenc kakaós tésztával, könnyű, túrós krémmel, illetve színes zselével a tetején. Tortaformában sütve bármilyen ünnepen, családi összejövetelen nyerő lehet. A túróra friss idénygyümölcsöt is rakhatsz.
Hozzávalók 16 szelethez:
TÉSZTÁHOZ
8 dkg liszt
8 dkg cukor
2 db tojás
1 evőkanál kakaó
1 teáskanál sütőpor
KRÉMHEZ
50 dkg túró
15 dkg porcukor
2.5 dl habtejszín
2 dkg zselatin
1 db citrom
TETEJÉRE
1 csomag tortazselé
Elkészítés:
Az egész tojásokat keverd jó habosra a porcukorral, majd forgasd hozzá a kakaóval és a sütőporral vegyített lisztet. Óvatosan dolgozd egyneművé a masszát, majd egyengesd közepes méretű, kizsírozott, kilisztezett tortaformába. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg 15 perc alatt.
A túrót villával törd össze, rakd hozzá a citrom reszelt héját, és forgasd hozzá a cukorral kemény habbá vert tejszínt. A citrom levét facsard ki, rakd hozzá a zselatint, majd langyosítsd meg, és rögtön keverd a túrós masszába. A tortazselét készítsd el a csomagon található utasítás szerint, és egyengesd a süti tetejére. Tedd egy-két órára a hűtőbe, hogy jól megdermedjen.
0 Megjegyzések