Breaking News

Hirdetés

Dobd a grillre! Kedvelt nyári csemegénk: grillezett tengeri fogas

A grillpartikon a csirke-, a sertés- és a marhahús mellett hal is kerülhet a parázs fölé!

Hozzávalók 4 személyre:

4 tengeri fogas (30 dkg/db)
2 citrom + 1 citrom leve
4 ek. felaprított petrezselyem
4 tk. kapribogyó
10 dkg spenót
1 szál zöldhagyma
1 szál szárzeller
1 kk. olívaolaj

 A mártáshoz:
1 vékony szál szárzeller
1 kis gerezd fokhagyma
1-1 kk. vágott snidling, petrezselyem, kapor, bazsalikom
2,5 dl tejföl
1,5 dl joghurt
1 kk. olívaolaj

Elkészítés:

A mártáshoz a szárzellert megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A szárzellert összekeverjük a fokhagymával, a zöldfűszerekkel, a tejföllel, a joghurttal, az olívaolajjal, és a hűtőszekrényben pihentetjük, amíg a hal elkészül.

A halakat megtisztítjuk, eltávolítjuk a pikkelyeket, megmossuk, kívül-belül sózzuk. A két citromról levágjuk a héját (fehér résszel együtt), majd felkarikázzuk, és a kapribogyóval, valamint a petrezselyemmel együtt a halakba töltjük. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.

Kétszer négy nagyobb alufóliát megkenünk olívaolajjal, a halakat dupla fóliába becsomagoljuk, és a sütőben mindkét oldalukat 10-10 percig sütjük.

A spenótleveleket megmossuk, lecsöpögtetjük, a zöldhagymát, a szárzellert összevágjuk, jól összekeverjük, a maradék olívaolajjal, és citromlével, csipetnyi sóval ízesítjük. A megsült halat kicsomagoljuk, és a spenótsalátával tálaljuk. A tejfölös szószt összeforgathatjuk a salátával, vagy adhatjuk külön is a hal mellé.

Nincsenek megjegyzések