A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Brutális kivégzés az M5-ös autópályán – Kiderült, mi történt pontosan

A fegyveres kivégzés ügye nagy port kavart tavaly december elején. Az M5-ösön történt brutális gyilkosság részleteiről most a vádemelés kapcsán számolt be az ügyészség.
A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt a német állampolgárságú férfi ellen, aki tavaly decemberben lőtte le ismerősét, illetve sebesített meg életveszélyesen egy másik férfit az M5-ös autópálya csengelei pihenőjénél. 

Így történt az ügyészség szerint:

A vádirat szerint a támadó évekkel korábban ismerte meg a bolgár férfit, akinek segített Ausztriába költözni, munkát keresett részére, illetve kölcsön is adott neki. Mivel a kölcsönt nem kapta vissza, a viszony kettejük között megromlott, és a férfi, amikor megtudta, hogy adósa hazaindul Bulgáriába, elhatározta, hogy követi, majd egy alkalmas pillanatban megöli őt.

Magához vette az engedély nélkül tartott lőfegyverét, majd – ismerve a másik ember utazási szokásait – 2017. december 4-én a délutáni órákban a lakóhelyéről indulva Hegyeshalomra, a magyar–osztrák határra hajtott. A terv az volt, hogy a határon bevárja áldozatát, majd követi mindaddig, amíg a gyilkosságra alkalmas pillanat el nem érkezik.

A gyanútlan áldozat este 23 óra körül érkezett meg az általa vezetett autóval a határra, majd miután autópálya-matricát váltott, átlépett Magyarország területére, és az autópályán haladt Röszke irányába. Vele utazott munkatársa, egy osztrák férfi is. A sofőr, mivel fáradtsága miatt pihenni akart, már másnap 3 órakor megállt az M5 autópálya csengelei pihenőjénél, ahol – miután leparkolt – utastársával együtt elaludt.

A rá vadászó férfi is megállt a pihenőnél, autóját úgy állítva le egy kamion mögött, hogy azt leendő áldozatai ne vegyék észre. Megvárta, míg a bolgár férfi és osztrák társa elalszik, akkor magához vette a pisztolyát, fejére sapkát, kezére kesztyűt húzott, és a kocsijukhoz sétált. Bekopogott az autó vezető felőli oldalán, mire az ott alvó sofőr felriadt, majd felismerte, ki áll a kocsija mellett. A bolgár férfi a slusszkulcshoz nyúlt, s az autót elindítva megpróbált a helyszínről elmenekülni. A támadó ezt észlelve azonnal lőtt: öt lövés a bolgár férfit, míg két lövés az osztrák férfit talált el.

Bár a bolgár férfit érő lövések egyike a szívbe hatolt, de az áldozatnak még annyi ereje maradt, hogy az autót elindítsa, és azzal a pihenőből kihajtson. Mintegy 100-150 méter megtételét követően, már az autópálya leálló sávjában azonban megállt, majd a helyszínen meghalt.

Utastársa életveszélyes sérüléseket szenvedett, de még időben tudott segítséget hívni, így őt kórházba szállították, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

A támadó a helyszínről elhajtott, de másnap este, nemzetközi bűnügyi együttműködésben, az európai ügyészi szerv, a Eurojust által koordinált német–osztrák–magyar ügyészi szervek összehangolt munkájának eredményeképpen sikerült elfogni, majd a magyar hatóságok elé állítani.

A főügyészség a vádlottat több ember sérelmére, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérletével és lőfegyverrel visszaélés bűntettével vádolja.

A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék dönt majd – derül ki a Csongrád Megyei Főügyészség közleményéből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések