A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bíróság döntött arról, istenkáromlás volt-e az indiai színésznő kacsintása

Egy muszlim csoport szerint blaszfémiának mondható az a filmjelenet, melyben az Indiában - mostmár - nagyon népszerű Priya Varrier kacsint egyet. 
Ez egy zenés blokkban történik, ami, tekintve, hogy az indiai filmek nagyjából fele zenés betétekből és táncolásból áll, annyira nem meglepő. 

A videó, mely eszelős iramban terjedt a közösségi oldalakon, a film promóvideója volt, de jóval nagyobb hatást váltott ki, mint várták. Ezután Varrier lett az egyik legtöbbet guglizott név Indiában.

A panaszosok azt hozták fel ellene, hogy a filmben elhangzó dal egy szent muszlim ének, illetve hogy az iszlám szerint tilos a kacsintás. A fiatal színésznő azt válaszolta, bírálói félreértették a dalt. 

A muszlim csoport odáig ment, hogy a bíróságon kérték, hogy vegyék ki a jelenetet a filmből, Varrier ezután fordult a legfelsőbb bírósághoz. 

Az elnöke, Dipak Mishra úgy döntött, ejti az ügyet. Hozzátette: "Valaki énekel valami filmben, és valakinek nincs jobb dolga, mint a bírósághoz fordulni emiatt".


A film egyébként egy tiniszerelem története, szeptemberben mutatják be.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések