A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bemutatták Zurbó Dorottya alkotását a 71. Locarnói Filmfesztiválon

Bemutatták Zurbó Dorottya Könnyű leckék című alkotását kedden a 71. Locarnói Filmfesztiválon – hangzott el az M5 csatorna Kulturális Híradójában.
Zurbó Dorottya a Magyar Nemzeti Filmalap Inkubátor Programjának támogatásával készítette el első önálló rendezését, amelyet a Kritikusok Hete programban vetítenek a Locarnói Filmfesztiválon. A fiatal rendező Ugron Julianna producerrel együtt vett részt a film keddi világpremierjén.
“Nagyon jó élmény volt, mert rögtön le tudtam tesztelni a közönségreakciókat, értették a filmet, értették a film finom humorát és a végén pedig kaptunk egy nagy tapsot” – fogalmazott Zurbó Dorottya. Hozzáfűzte: a bemutató utáni közönségtalálkozón jó beszélgetés indult el a Könnyű leckékről.
A rendező egy gyermekotthonban ismerkedett meg filmje főhősével, a 17 éves szomáliai menekült lánnyal, Kaifával, aki néhány évvel korábban érkezett egyedül Magyarországra. Kaifa egy budapesti gyermekotthonban él és készül a középiskolai érettségire, ugyanis az álmát, hogy orvos legyen, Magyarországon szeretné megvalósítani.

A költői hangvételű film a leghétköznapibb helyzeteken keresztül tárja a nézők elé Kaifa belső vívódását, amint egy idegen kultúrában, családjától távol, egyedül boldogulni próbál. A Könnyű leckéket októberben mutatják be a magyar mozikban.

A 71. Locarnói Filmfesztiválra Zurbó Dorottya alkotása mellett meghívást kapott Milorad Krstić animációja, a Ruben Brandt, a gyűjtő, valamint Kenyeres Bálint első játékfilmje, a Tegnap is, amely a mustra fődíjáért, az Arany Leopárdért versenyez.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések