Hirdessen itt

9/11 még mindig pusztít: a 17 évvel ezelőtti terrortámadás a mai napig szedi az áldozatait

Döbbenetes, meghökkentő számok jelentek meg a hétvégén az Amerikai Egyesült Államokban, New York városa ugyanis egy szomorú mérföldkőhöz érkezett:
9/11 óta közel tízezer ember küszködik rákos megbetegedéssel az amerikai városban.
John Feal, a szövetségi alapból finanszírozott World Trade Center Egészségügyi Programban résztvevő betegek ügyvédje elmondta:
9/11 még mindig öl. Sajnos, azt kell hogy mondjam, a hősök és a túlélők közössége napról napra zsugorodik”.
Mióta a szövetségi program elindult (2013), 9795 személy jelezte, hogy a 17 évvel ezelőtt terrortámadás óta betegedett meg. A válaszadók közül már több mint 1700-an elhunytak, 420 embert a rák vitt el.
Dr. Michael Crane, a WTC Program orvosa szerint nem meglepő, hogy az elmúlt pár évben ilyen nagy mértékben ütötte fel a fejét a daganatos betegség. A rák ugyanis sokáig csak lappang a szervezetben, a káros anyagoknak való kitettség csak évekkel később jelentkezik a szervezetekben.

9/11 után rengeteg por került a város levegőjébe, a kutatók ezzel magyarázzák a rákos megbetegedések számának elképesztő növekedését. Statisztikai adatok azt mutatják, a mentésben résztvevő mentőknél, tűzoltóknál, rendőröknél fokozottan nagyobb a veszély.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések