A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Trianoni megemlékezés: hétfőn délután 4 óra 32 perckor szólaltak meg a harangok

Június 4-e a nemzeti összetartozás napja, az összmagyarság fontos eseménye, amikor a trianoni békediktátumra emlékezünk, amely minden tekintetben megcsonkította Magyarországot és a magyar nemzetet. Ebből az alkalomból szerveztek eseményt hétfőn Székelyudvarhelyen és Marosvásárhelyen.
A nemzeti összetartozás napja az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulójára emlékező, június 4-re eső nemzeti emléknap Magyarországon, amelyet 2010. május 31-én iktatott törvénybe az Országgyűlés. Kinyilvánították, hogy „a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek, amelynek államhatárok feletti összetartozása valóság, és egyúttal a magyarok személyes és közösségi önazonosságának meghatározó eleme”.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) udvarhelyszéki szervezete, a székelyudvarhelyi Székely Tanács és a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal közös szervezésében idén is megtartják a trianoni békediktátum elfogadásának emléknapját. Az immár hagyományossá vált rendezvény hétfőn délután fél ötkor kezdődött a Millenniumi emlékoszlopnál. 

Az EMNT Maros megyei szervezete hétfőn 16.30-tól megemlékezést szerveztek a marosvásárhelyi Bolyai téri unitárius egyházközség templomkertjében. - írja a szekelyhon.ro.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések