A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Meghökkenést váltott ki Orbán Viktor újabb provokatív kijelentése

Végre! Így reagált Orbán Viktor mikor megtudta, hogy Olaszország lezárja a kikötőit a migránsok előtt. A nyugati média nem tud napirendre térni a kijelentés felett.
A magyar miniszterelnök üdvözölte, hogy Olaszország nem engedte kikötni a menekülthajót és hasonlóképpen nyilatkozott szlovák kollégája is, habár nem annyira lelkesen, mint Orbán Viktor.

A magyar vezető nagy változást lát az új olasz kormány alatt és ezt nagyszerűnek tartja. Egyben támogatásáról biztosította Rómát. A magyar álláspont érzékeltetésére a lap megjegyzi, hogy az ország Orbán alatt évek óta idegenellenes politikát folytat.

Bezárkózik, kerítést épít a migránsok ellen. Csak igen kevés embernek adatik meg, hogy benyújthassa a menedékkérelmet. Propaganda hadjáratok és korlátozó törvények segítségével már-már bűnözőknek állítják be a menekülteket segítő civil szervezeteket.

Budapest szemszögéből szóba sem jöhet semmiféle kvóta. A tegnapi budapesti közös sajtótájékoztatón egyébként Pellegrini kijelentette, hogy az olaszok döntése csupán a kezdet. Mostantól kezdve azonban más államok is rákényszerülnek, hogy hatékonyan védjék meg a külső határokat és ne csak méregdrága mentőakciókban gondolkodjanak – írja a Die Presse.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések