Hirdessen itt

Kemény támadás! Orbán Viktor nekiment Brüsszelnek

Az Európai Bizottságnak az unió következő többéves költségvetéséről alkotott tervezete bevándorlás- és migránspárti, nekik és a nem kormányzati szervezetnek (NGO) adja a polgárok pénzét. 
Olyan, mintha Soros György írta volna – mondta Orbán Viktor a Budapesti Európa-beszéd címmel rendezett konferencián szombaton a fővárosban. A miniszterelnök kifejtette: ennek a bizottságnak 2019-ben mennie kell, és erős Európához erős nemzetállamokra van szükség.

Orbán Viktor a Helmut Kohl egykori német kancellár halálának évfordulóján rendezett tanácskozáson arról is beszélt, hogy Magyarország több területen is fel tudja ajánlani segítségét a közös európai politikához, így jó példát tud mutatni a gazdasági reformok terén és segítséget tud nyújtani a migránsok hazaszállításához. A kormányfő a közölte: a segítséget exportálni kell és nem a gondokat kell importálni.

Hozzátette: Magyarország tanácsot is tud adni, ha van, aki kéri. Egy tanácsot kéretlenül is adunk, mert van benne történelmi tapasztalatunk. Azt tanácsoljuk, hogy mindenki bánjon csínján azzal, hogy az iszlám bármely európai ország része lenne – mondta.

A miniszterelnök kijelentette: példa, segítség és tanács mellett azt is világosan meg kell mondani, hogy a jövőben sem hagyjuk magunkat, és nem engedjük meg, hogy olyasmire kényszerítsenek bennünket, amit nem akarunk. 

Kiemelte: ha nem tudnak az egyeztetés során elegendő eredményt elérni, ha nem tudják elfogadni, de legalább tolerálni egymás álláspontját a migráció és a költségvetés kérdésében, akkor várják meg, hogy az európai emberek kinyilvánítsák akaratukat a 2019-es választásokon. Aztán jöjjön, aminek jönnie kell – fogalmazott.

Közölte: a migránsvitában nem lehetséges a kompromisszum, de nincs is rá semmi szükség.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések