Hirdessen itt

Célkeresztben a menekültügy: ezért nem kapott felszólalási lehetőséget fideszes politikus a Néppárt konferenciáján?

Ezúttal egyetlen fideszes politikus sem kapott felszólalási lehetőséget az Európai Néppárt mai nappal végződő háromnapos konferenciáján.
Orbán Viktor a tavalyi máltai csúcson még előadást tartott. Nem kizárt, hogy az elmúlt hónapokban ismertté vált nézetkülönbségek miatt nem került a szónokok közé magyar felszólaló. A napirenden szerepelt a menekültügy, a határvédelem és az európai életmód fenntartásának a kérdése.

Felszólalt ugyanakkor Angela Merkel német, Stefan Kurz osztrák kancellár, Andrej Plenkovic horvát kormányfő és Antonio Tajani, az Európai Parlament házelnöke is. A tanácskozáson ugyanakkor jelen voltak fideszes EP- képviselők, Szájer József kérdést is intézett Merkelhez.

Az Európai Néppárt egy része az utóbbi időben vegyes érzelmekkel viszonyul a magyar testvérpárthoz, a Fideszhez. Vannak, akik azt szeretnék elérni, hogy változtasson látásmódján a magyar kormányzó párt, s már a kizárás lehetősége is szóba került. 

Ugyanakkor a parlamenti többséghez nagy szükség van a fegyelmezetten szavazó fideszes EP-képviselőkre. Legutóbb Angela Merkel kereszténydemokrata pártja, a CDU szabott két feltételt a Néppártban való maradásukhoz: azt, hogy maradhasson Budapesten a CEU, valamint hogy a Stop Soros törvénycsomag elfogadásával várják meg a Velencei Bizottság véleményét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések