A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A vezető brit lapnak sikerült megírnia az eddigi legnagyobb baromságot a migránsválság kapcsán

A Financial Times szerint azzal, hogy Spanyolország befogadta a migránshajót megkönnyebbülést hozott a földrésznek. Ezek már annyira liberálisok, hogy nem látnak ki a saját fejükből!
A lap vezércikke azt hangsúlyozza, hogy a tengeren bolyongó 629 menekült befogadásával Spanyolország megkönnyebbülést hozott nem csupán ezeknek az embereknek, hanem az egész földrésznek, ám a kaotikus bevándorlási politika miatt más fontos célok kerülnek veszélybe Európában. A Madrid által dobott mentőöv rávilágít, hogy minden országnak foglalkoznia kell a migrációs gondokkal.

Egyetlen mentőakció még nem jelent stratégiát. De az biztos, hogy elfogyott az olaszok türelme, hiszen az EU magukra hagyta őket, miközben csak az idén 120 ezer menedékkérő érkezett hozzájuk. A választásokat sok helyen befolyásolta, hogy az uniónak ebben a kérdésben nincs egységes irányvonala. Orbán Viktor meglovagolta a bevándorlás-ellenes érzelmeket, így került ismét kormányra.

Szükség van a közös fellépésre, és a választ az európai fővárosokban találják meg, nem a tengeren. A közelgő EU-csúcson igazolni kell, hogy az unió vezetése képes többre is, illetve, hogy nagyobb egység is lehetséges ebben a kérdésben. Hiszen a szervezetnek közben Trump miatt úgy kell cselekednie, mint egy gazdasági nagyhatalomnak.

Ám ez nem fog menni, ha a tagok a migráció kapcsán civakodnak. A múlt héten kudarcba fulladtak az előkészítő megbeszélések. A magyar és a lengyel kormány elutasít mindenféle kvótát. A tagoknak azonban követniük kellene a német kancellárt, aki a minap letette a garast a kérdésben. Ha nem javul a migrációs politika, akkor odalesz az EU erkölcsi tekintélye az emberi jogok kapcsán, felvirágzik a romboló nacionalizmus, azt megérzi Schengen és csak tovább gyengül az integráció képessége, hogy együttesen járjon el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések