A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Régimódi, epres krumpligombóc - Egy titka van a jó tésztának

Sokféle gombóc közül válogathatsz, de az epres felülmúlja a többit!
Nem kell nagy konyhai tapasztalat ahhoz, hogy tökéletes legyen a krumpligombócod. Arra ügyelj, hogy a lisztet ne rakd egyszerre a krumplihoz, csak annyit adagolj hozzá, amennyit felvesz. Készíthetsz dupla adagot is, hisz a fagyasztóban jól eláll. Vaníliaöntettel tálalva vagy fahéjas porcukorral megszórva mesés.

Hozzávalók 25 darabhoz:

80 dkg krumpli
30 dkg liszt25 szem eper
15 dkg zsemlemorzsa
5 dkg vaj
2 evőkanál olaj
1 db tojás
porcukor

Elkészítés:

Az epret mosd meg jó alaposan, és csepegtesd le. A zsemlemorzsát kevergetve pirítsd meg kevés olajon. A krumplit mosd meg, és tedd fel főni a héjában, annyi vízben, hogy jól ellepje. Főzd körülbelül 20 percig, majd törd össze. Dolgozd hozzá a vajat, fokozatosan a lisztet, a végén add hozzá a tojást, valamint a sót. Akkor jó, ha sima, rugalmas, és könnyen formázható.

Nyújtsd ki a tésztát lisztezett felületen fél centi vastagra, majd vágj ki belőle nyolc centis kockákat. Mindegyik közepébe tegyél egy szem porcukorral megszórt epret. A négyszögek sarkait hajtsd össze, és formálj gombócokat a batyukból lisztes kézzel. Rakd forrásban lévő, sós vízbe. Ha feljönnek a víz felszínére, főzd még két-három percig. Szűrd le, majd forgasd a pirított zsemlemorzsába.

Kövesd receptjeinket a facebookon is

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések