Hirdessen itt

Nógrádi keményen kiosztotta a Magyar kerítést haszontalannak bélyegző szakértőt az ATV-ben

Európa bizonyos részein ma is létezik a menekültkrízis – mondta Tarjányi Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorának hétfő esti adásában. A biztonságpolitikai szakértő hozzátette: bár a balkáni migrációs útvonal Törökország és az EU megállapodásával lezárult, a Földközi-tenger más részein nagyon is élő problémáról van szó.
Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő ehhez hozzátette: az idei év elejétől máig kilencszer annyi ember lépte át a török-görög határt, mint a tavalyi év hasonló időszakában. Azt Nógrádi is elismerte, hogy ma nincs akkora emberáradat a balkáni útvonalon, mint 2015-ben, de hozzátette: nem lehet tudni, hogy akkor, a nagy migrációs hullám idején hányan jöttek Európába. Azt lehet tudni – mondta Nógrádi György – hogy a német statisztikák szerint 2015-ben egymillió főnél többen érkeztek Németországba.

Állítása szerint 300 ezren ebből a sokaságból eltűntek a hatóságok látóköréből.

Nógrádi szerint tény, hogy a migrációs hullám újra elindult, és az is tény, hogy az afrikai kontinensen 50-60 éve olyan népességrobbanás kezdődött, ami törvényszerűvé teszi egy Afrikából induló migrációs hullám elindulását, amelynek célpontja csak Európa lehet, hiszen – mint mondta – Ausztrália, az Egyesült Államok és a gazdag Öböl-menti országok „zárva vannak”.

A stúdióban vita alakult ki Bakondi György azon kijelentéséről, amely szerint továbbra is létezik az Európába tartó migrációs hullám, amely a magyar-szerb határon felhúzott kerítésnek köszönhetően kerüli el Magyarországot. Tarjányi Péter szerint a 2015-ös migrációs hullámnak alapvetően nem a magyar kerítés, hanem az EU és Törökország megállapodása vetett véget.

Nógrádi György szerint azonban a Macedóniából Szerbiába érkező bevándorlók száma azt mutatja, hogy a balkáni migrációs útvonalon nagyon is van forgalom, ám a magyar kerítés miatt ez más irányba terelődött. Szerinte a 2015-ös horvátországi választási kampány Magyarországgal kapcsolatos vitái is azt bizonyították, hogy a magyar kerítés nagyon is valódi hatással volt a balkáni migrációs útvonalon érkezőkre, akik Magyarország helyett Horvátország felé vették azt irányt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések