Hirdessen itt

Megdöbbentő fordulat! Magyarország mellett állt ki migránsügyben az EP elnöke és majdnem kimondta a kimondhatatlant

“Európának meg kell erősítenie a határvédelmét! Határozott beavatkozásra van szükség a beáramlási folyamatokban!” Az EP elnöke, éppen csak nem mondta ki kimondhatatlant, ami Brüsszelben szentségkáromlásnak hangzik azt, hogy minden áron, akár fizikai akadállyal is meg kell védeni az unió határait.
A migráció a frontországok mellett egész Európa számára jelent problémát, ezért közös stratégia kidolgozására van szükség, amely határozott beavatkozást tesz lehetővé a beáramlási folyamatokba – jelentette ki Antonio Tajani, az Európai Parlament (EP) elnöke brüsszeli sajtótájékoztatóján szerdán.

Az Európai Parlament frissen közzétett közvélemény-kutatására hivatkozva Tajani elmondta, hogy az európaiak jelentős része elégedetlen azokkal a válaszokkal, amelyeket a migrációs válság megoldása érdekében az uniós intézmények adtak, és kevésnek érzik a megoldás iránti európai elkötelezettséget is.

Az EP elnöke Európa jövőjével kapcsolatban kijelentette: Európa érdemes arra, hogy megvédjék. Meg kell erősíteni a határvédelmet, meg kell védeni a határokat, a kereskedelmet és fogyasztókat, a belső piacot, erősíteni kell és segíteni a gazdasági fejlődést. Ezért az egy év múlva esedékes EP-választás alapvetően fontos Európa jövője szempontjából, a kampány ugyanis nem politikai pártok között és eszmék körül zajlik majd, hanem az lesz a kérdés, hogy ki képes megvédi Európát – hangsúlyozta Tajani.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések