Hirdessen itt

Könnyű, csirkés-zöldséges lasagne: krémes, szaftos és nagyon finom fogás

A csirkés-zöldséges lasagne ínycsiklandó, laktató egytálétel, tele mindenféle finomsággal.
A lasagnénak számtalan változata van, szinte bármit tölthetsz a tésztalapok közé. Érdemes néha túllépni a bolognain, hisz különféle zöldségekkel, csirkével is fantasztikus. Jól illik hozzá a spenót, a paradicsom, az édesburgonyától pedig igazán különleges lesz, a ropogós sajtrétegről nem is beszélve.

Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg csirkemell
25 dkg tészta
20 dkg mozzarella
20 dkg spenót
3 db édesburgonya
1 db cukkini
2 gerezd fokhagyma
1 db kisebb vöröshagyma

bors
szerecsendió
olaj

BESAMELHEZ
5 dl tej
5 dkg vaj
5 dkg liszt

bors
szerecsendió

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, csepegtesd le, vágd fel kisebb kockákra. A vöröshagymát aprítsd fel, kevés olajon pirítsd meg, majd dobd rá a húst. Kevergesd fehéredésig, sózd, borsozd és süsd meg.

A zöldségeket tisztítsd meg. Egy lábosban hevíts olajat, erre dobd a fokhagymát, és kis lángon pirítsd meg. Add hozzá a spenótot, fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Jól forgasd össze, és párold pár percig. Az édesburgonyát, a cukkinit és a paradicsomot vágd fel tetszés szerint.

A besamelhez a vajat olvaszd meg kis lángon, szórd meg liszttel, és kevergetve pirítsd meg. Öntsd hozzá a langyos tejet, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és rakd hozzá a reszelt sajt felét. Ha elég sűrű, és a sajt is elolvad, lehúzhatod a tűzről. 

Rétegezed a hozzávalókat egy vajjal kikent tepsibe. Tedd bele a tésztát, arra kerülnek a zöldségek, a csirkemell, és öntsd rá a besamelt. Folytasd tovább a rétegezést, a tetejére rakd a maradék szószt és a sajtot. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Amikor a teteje szép piros, vedd ki a sütőből. Szeletelés előtt pihentesd kicsit.

Kövesd receptjeinket a facebookon is

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések