A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ilyen se mindennap történik! Közel 200-an énekeltek Nagyrábén

Nyolc kórus vett részt a kórusfórumon, két kórust minősítettek. 
A Hajdú-Bihari Zenei Egyesület szervezésében a bihari település művelődési háza adott otthont a Hajdú-Bihar Megyei Kórusfórumnak május 19-én. Az eseményen nyolc kórus mutatkozott be a szakmai zsűri előtt, amelynek elnöke dr. Arany János karnagy, a tagjai pedig Durányik László és dr. Kiss Csaba Márton karnagy voltak.

A rendezvény nyitányaként a résztvevő nyolc kórusból álló összkar – közel 200 résztvevővel – Czövek Lajos: Irgalmazz, Úr Isten című dalát adták elő Durányik László vezényletével. Ezt követően dr. M. Losonczy Katalin beszélt a 100 éve született Czövek Lajos karnaygról, főiskolai tanár munkásságáról.

Egy arany, egy ezüst

A bemutatkozó kórusok között volt aki nemrég alakult és volt aki több mint félévszázados múlttal rendelkezett. A kórusok közül arany minősítést kapott az ÁFÉSZ Énekkari Egyesület Püspökladányból, ezüst minősítést ítélt oda a zsűri a sárrétudvari Zagyva László Vegyeskarnak és a püspökladányi Id. Csenki Imre Vegyeskarnak.

A többi kórus nem kért minősítést, de csodálatos előadásukkal lenyűgözték a zsűrit és a közönséget.

A résztvevő kórusok

ÁFÉSZ Énekkari Egyesület (Püspökladány)
Id. Csenki Imre Vegyeskar (Püspökladány)
Halleluja Kórus (Debrecen)
Liszt Ferenc Kórus (Nádudvar)
Bárdos Lajos Városi és Pedagógus Kórus (Hajdúszoboszló)
Daróci Bárdos Tamás Vegyeskar (Hajdúböszörmény)
Filiae Solaris Énekegyüttes (Hajdúszoboszló)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések