Hirdessen itt

Hercegi esküvő - Fontos szerepet kapnak Vilmos és Katalin gyermekei Harry esküvőjén

Fontos szerepet kapnak Vilmos cambridge-i herceg és Katalin hercegnő gyermekei nagybátyjuk, Harry herceg szombati esküvőjén.
Az idén 34 éves Harry - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, Vilmos herceg öccse, II. Erzsébet királynő unokája - és a 37 éves Meghan Markle amerikai színésznő eljegyzését november végén jelentették be, az esküvő szombaton lesz Windsorban, a legősibb angliai királyi rezidencián.

A Kensington-palota - Harry herceg londoni rezidenciája - szerdán bejelentette, hogy Vilmos és Katalin középső gyermeke, a hároméves Charlotte hercegnő lesz a koszorúslány, bátyja, a hamarosan ötesztendős György herceg pedig a hasonló feladatokat ellátó page boy, vagyis az esküvői apród tisztségét töltheti be a windsori Szent György kápolnában esedékes szombati ceremónián.

A gyerekek II. Erzsébet királynő dédunokái, és György majdan az Egyesült Királyság uralkodója lesz.

A szombati ceremónián rájuk osztott feladat nem lesz ismeretlen számukra: mindketten ugyanilyen "beosztásban" vettek részt Katalin hercegnő húga, Pippa Middleton tavalyi esküvőjén.

Pippa Middleton csaknem pontosan egy évvel Harry szombati menyegzője előtt, tavaly május 20-án esküdött örök hűséget James Matthewsnak, aki a londoni City pénzügyi központjában dolgozik egy fedezetialap-társaság igazgatójaként.

A Kensington-palota szerdai bejelentése szerint Harry herceg és Meghan Markle esküvőjén Charlotte hercegnővel és György herceggel együtt összesen hat koszorúslány és négy fiúapród vesz részt; többségük a vőlegény vagy a menyasszony keresztgyermeke.

Továbbra is bizonytalan azonban - bár egyre kevésbé tűnik valószínűnek -, hogy Meghan Markle édesapja jelen lesz-e a windsori menyegzőn.

Az eredeti hivatalos program alapján a 73 éves Thomas Markle kísérte volna az oltárhoz leányát, ám a hét első felében rövid idő alatt háromszor láttak napvilágot egymásnak teljesen ellentmondó értesülések erről. 

Hétfőn a brit sajtóban olyan beszámolók jelentek meg, hogy Thomas Markle nem utazik Nagy-Britanniába, miután kiderült, hogy az utóbbi hetekben róla megjelent "lesipuskás" fotókat valójában ő rendelte és rendezte meg, állítólag azért, hogy a róla közölt korábbi, nem túl hízelgő sajtófotók után az esküvő közeledtével olyan képek is készüljenek, amelyek jó színben tüntetik fel őt.

Az ilyesmit a brit királyi udvarban nagyon rossznéven veszik, különös tekintettel arra, hogy Vilmos és Harry édesanyját, Diana hercegnőt - aki 1997-ben, Párizsban autószerencsétlenség áldozata lett - szó szerint élete utolsó pillanatáig lesipuskás fotósok üldözték.

Az ügyet csak még kínosabbá teszi, hogy a Kensington-palota nemrégiben külön közleményben kérte a sajtófotós szakmát a Mexikóban élő Thomas Markle magánéletének tiszteletben tartására.

Miután mindez nyilvánosságra került, Thomas Markle bejelentette, hogy nem kíván részt venni az esküvőn, mivel nem akarja kellemetlen helyzetbe hozni a királyi családot. Néhány órával később azt közölte a hollywoodi celebvilág központi pletykahonlapjával, a TMZ-vel, hogy mégis elutazik az esküvőre, ám újabb pár óra múlva bejelentette, hogy nem tud részt venni a ceremónián, mivel koszorúér-elzáródás miatt szívműtétnek kell alávetnie magát.

Meghan Markle édesanyja, Doria Ragland azonban - aki 1988-ban elvált Thomas Markle-tól - bizonyosan jelen lesz, mivel szerdai brit médiabeszámolók szerint elindult Los Angeles-i otthonából Londonba. A brit sajtó azt valószínűsíti, hogy ha a menyasszony édesapja valóban távol marad, akkor Meghan Markle a mama oldalán járul az oltárhoz.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések