A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ez felháborító! Ferenc pápa a náci Németországhoz hasonlította a Magyarországot

Ferenc pápa Katolikus egyházfő, a múlt szombaton megtartott celebrált szentmiséjén a nácizmus, a totalitárius rendszerek és a terrorizmus áldozataira emlékezett.
A pápa a prédikációjában többek között beszélt arról, hogy az európai táborokban hasonló körülmények uralkodnak, mint egykor a nácik által felállított koncentrációs táborokban.

Épp ezért Európa minden olyan országa, aki tábort vagy szándékosan elkerített kerítésrendszert épít(ett), egyben “koncentrációs táborokat” is épít.

A Pápa kijelentette: Európa határainak lezárásával a bevándorlók sorsát pecsételik meg. Bár ugyan vannak olyan országok, melyek “nem veszik ki részüket” ebből a kegyetlenségből, hiszen a bevándorlás Európa érdekeit szolgálja. – nyilatkozta a pápa.

Az egyházfő felidézte görögországi látogatását is, amikor bevándorlókkal találkozott. A migránsokat korunk mártírjainak titulálta. Hozzátette, a háború elől menekülő bevándorlóknak ugyanazzal kell szembenézniük, mint a második világháborúban:Lezárt kapuk, hónapokig tartó várakozás – embertelen körülmények között.

Ferenc pápa szombati kijelentése nagy vihart kavart a nemzetközi sajtókban. Hevesen támadták ezen kijelentése miatt. A Reutersnek interjút adó Amerikai Zsidó Bizottság (AJC) egyik vezetője szerint a pápának felül kellene vizsgálnia legutóbbi kijelentését. Mint mondta, a második világháború idején történt tragédia, annak nagyságrendje összehasonlíthatatlan azzal, ami az európai menekülttáborokban zajlik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések