Hirdessen itt

Bosszúból hajtott bele a másik autóba a féltékeny szabolcsi férfi

Ki ne ismerné azt a régi bölcsességet, hogy a harag rossz tanácsadó… 
Bizonyára így van ezzel az a szabolcsi településen élő férfi is, aki tavaly novemberben – miután éjszaka arra ébredt, hogy a felesége nincs otthon – szerelemféltésből hátulról szándékosan belehajtott a felesége barátja által vezetett gépkocsiba, és így közúti veszélyeztetés bűntette miatt vonják felelősségre.

A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint azon a novemberi éjszakán a vádlott elindult a település utcáin gépkocsijával azért, hogy a feleségét megtalálja. Kis idő elteltével meglátta az asszony barátjának a gépkocsiját maga előtt az úton, mire gyorsítani kezdett, és hátulról szándékosan nekiütközött az előtte szabályosan haladó autónak. A balesetben személyi sérülés nem történt, noha a vétlen járműben a vezetőn kívül a hároméves gyermeke is utazott, aki szerencsére a biztonsági ülésben ült, így ijedtségen kívül neki sem lett baja.

A sértett gépkocsijában több százezer forint kár keletkezett, amit a vádlott még a nyomozás során megtérített, ugyanis vásárolt egy ugyanilyen típusú, hasonló értékű járművet a sértettnek.

Figyelemmel az enyhítő körülményekre, az ügyész úgy látta, hogy nem szükséges szabadságvesztést kiszabni a vádlottal szemben, ezért azt indítványozta a vádiratban a bíróságnak, hogy pénzbüntetésre ítélje a vádlottat, valamint tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Dr. Szilágyi László, sajtószóvivő

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések