Hirdessen itt

Vörös riasztás Délen! Több migráns éri el Európát, mint a 2015-ös nagy válság idején

Tö­rök­or­szág az el­múlt hó­na­pok ada­ta­ira hi­vat­kozva azt ál­lítja, hogy Eu­ró­pát újabb mig­rá­ciós hul­lám fe­nye­geti. Fő­ként Af­ga­nisz­tán­ból in­dul­tak el Tö­rök­or­szág felé, hogy el­ér­jék az Eu­ró­pai Uniót.
Az előző hónapokban egy újabb migrációs hullámot éltünk át, főképp Afganisztán irányából. Ezen felül áprilisig 1328 embercsempészt vettünk őrizetbe – közölte a belügyi tárca vezetője.

A török hatóságok tisztában vannak vele, hogy a közel-keleti migránsok csupán tranzit országként tekintenek Törökországra, a végső cél szinte kivétel nélkül Nyugat-Európa.

A török kijelentésekkel egy időben a görög kormány is riadót fújt.

Náluk is növekedést tapasztaltak a hatóságok, a Törökországgal határos Évrosz prefektúrán keresztül átlagosan napi 200 migráns érkezett az elmúlt hetekben Görögországba.

Dimitris Vitsas migrációért felelős miniszter jelentősnek nevezte az emelkedést, főleg annak tükrében, hogy 2017-ben napi átlag 54 illegális bevándorló ezen az útvonalon.

A 2015-ös nagy migránsáradat idején is napi 200 ember érkezett április elején, aztán ez a szám gyorsan napi több ezerre nőtt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések