A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Valóban antiszemitizmus George Soros bírálata?

Ezzel a címmel tárgyalja a független német Contra Magazin azt a tényt, hogy – mint összefoglalójában írja – „aki George Sorost és programját kritizálja, azt azonnal az antiszemitizmus-sarokba állítják, mégpedig azon médiumokban, amelyek kapcsolódnak a Nyílt Társadalom Alapítványhoz”. Amihez gúnyosan hozzáteszi: vajon mindez csak összeesküvés-elmélet?
A kulcsfontosságúnak és páratlanul bátornak tekinthető cikk azzal indít, ami oly sokaknak szembetűnő: hogy minden, a magyar kormányt és más Soros-bírálókat támadó írás azzal indul, illetve az szerepel benne hangsúlyos helyen, hogy Soros zsidó származású és holokauszttúlélő.

Csakhogy Soros zsidó származása semmilyen alapvető megfontolást vagy szerepet nem játszik a támadásokban, hiszen a tőzsdespekuláns Izraelben például „persona non grata”, vagyis az egyes személyek és cselekedeteik kritikáját nem szabad áthelyezni egy etnikai vagy vallási csoportra. Az általánosítás, teszi hozzá a cikk, egyáltalán nem helyénvaló.

Fel kell tenni a kérdést: miért van az, hogy amikor például Orbán Viktor magyar miniszterelnök vagy Johann Gudenus, az Osztrák Szabadságpárt vezető politikusa a Magyarországról származó és az USA-ba emigrált multimilliárdost és „emberbarátot” (idézőjel az eredetiben – L.I.) kritizálja, akkor a bírálót azonnal az antiszemitizmus-sarokba állítják? Miért van az, hogy ezt mindenekelőtt olyan médiumok teszik, amelyek elkötelezettek Soros iránt és valóságos hecckampányt folytatnak bírálói ellen?

Csak nem azért, mert az ilyen médiumok a Soros Nyílt Társadalom Alapítványa által is anyagilag támogatott Project Syndicate médiahálózatának tagjai? Mint a Handesblatt, a Die Welt, a Süddeutsche Zeitung, a Wirtschaftswoche (Németország), a Die Presse, a Der Standard (Ausztria), a Der Bund és a Tages-Anzeiger (Svájc)? Sok mutat arra, hogy számos politikusnak, a baloldaltól a konzervatív oldalig, de a média képviselőinek is szoros kapcsolatuk van George Sorossal és szervezeteivel, csakúgy, mint a hozzájuk kapcsolódó Bilderberg-találkozókkal?

Itt nem egyfajta „zsidó világ-összeesküvésről” van szó, ahogy egyes Soros-bírálóknak azonnal a szemére vetik, hanem sokkal inkább arról, hogy a multimilliárdos és szervezetei olyan globalista ügyrendet tolnak maguk előtt, amelyben az „Egy Világ”, tehát egy határok és nemzetek nélküli világ célkitűzését akarják elérni, mégpedig a demokrácia és emberi jogok álarca mögé rejtőzve, noha ezek egy ilyen világban semmiféle szerepet nem kapnának.

Soros már az amerikai establishment tagja, amely valójában az Egyesült Államok fölött uralkodó pénzügyi oligarchia, és azt reméli, hogy globalista eszméivel megteremti az alapját egy olyan világuralmi elitnek, amely bolygónk és népének sorsát irányítja.

Ami csak azért lehetséges, mert ezen establishment egyes tagjainak akkora mérhetetlen vagyona van, amely révén a gazdaságot, a pénzügyi rendszert és végül a politikát is erősen befolyásolni tudják. Ez nem összeesküvés-elmélet, hanem a csupasz tény, ha megnézzük a világ milliárdosainak listáját. És Soros ezek egyike.

Lovas István

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések